Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Vijesti; Objavila: J.B.Č. ]

10. 07. 2017. 09:25 >> 08:58

BUDŽET CG

Od doprinosa prihodovano 97,6 miliona

Državni budžet je za period od januara do maja po osnovu naplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje prihodovao 97,6 miliona eura, što je 5,6 miliona eura manje od plana.

Istovremeno za isplate penzija crnogorskim osiguranicima za ovaj period potrošeno je 165,7 miliona eura, pišu Vijesti.

Deficit Fonda PIO za ovih pet mjeseci bio je 68,1 milion eura, što je pokriveno ostaim državnim prihodima jer je zakonom definisano da je isplata penzija obaveza države bez obzira koliki su njeni prihodi od doprinosa za te namjene.

Ukupan deficit tekućeg dijela državnog budžeta za ovaj period, u koji se ubraja i budžet Fonda PIO, iznosio je 57,6 miliona eura, odnosno da nema deficita Fonda PIO državni budžet bi bio u suficitu 10,5 miliona eura.

Broj korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja crnogorskog fonda u maju je iznosio 122 hiljade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније