Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

19. 07. 2017. 18:25 >> 17:57

MARKOVIĆ S UPRAVAMA

Reprogramom obezbijeđeno preko 10 miliona

Primjenom Zakona o reprogramu poreskog duga obezbijeđeno je preko deset miliona eura prihoda u budžetu, saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića sa predstavnicima Poreske, Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove.

"Naplata budžetskih prihoda ide odličnom dinamikom, prihodi su za više miliona eura veći, kako od planiranih za ovu, tako i od ostvarenih prošle godine, što je rezultat predanog rada nadležnih službi na terenu, ali i novih zakonskih rješenja", ocijenjeno je na sastanku Markovića sa direktorima uprava – Miomirom Mugošom, Vladanom Jokovićem i Alijom Košutom.

Kako je saopšteno iz Markovićevog kabineta, na redovnom mjesečnom sastanku predstavnika Vlade i direktora tri uprave, posebno je istaknut i pohvaljen podatak da je kroz primjenu Zakona o reprogramu poreskog duga uplaćeno oko 10,2 miliona eura.

"Konstatovano je da većina ispunjava svoje obaveze preuzete kroz ovaj program, ali i naglašeno da će svi oni koji budu kršili dogovorene obaveze biti blokirani", piše u saopštenju.

Navodi se da je još jedan značajan rezultat da je, nakon inspekcijskog nadzora, za skoro pet hiljada osoba obezbijeđeno da ih poslodavci prijave na penzijsko i zdravstveno osiguranje.

"Ovaj rezultat je ocijenjen pozitivnim, ali je konstatovana potreba daljeg smanjenja neformalne radne snage", piše u saopštenju.

Marković je, kako se navodi, pohvalio menadžment i zaposlene u upravama, ocjenjujući da rade na odgovoran i posvećen način, u okvirima zakonskih mogućnosti.

Na sastanku je ponovljena potreba daljeg unaprjeđenja zakonodavnog okvira, ali i dogovoreno da se obezbijedi snažnija koordinacija sa policijom, tužilaštvom i sudovima.

Kako je saopšteno, naglašena je i neophodnost tješnje saradnje sa lokalnim organima, u prvom redu komunalnom policijom.

"Zajednički je konstatovano da postoji prostor za ostvarivanje boljih rezultata, za šta je važan snažniji obračun sa neformalnom ekonomijom, i pronalaženje odgovora na sistemske probleme", piše u saopštenju.

Marković je posebno naglasio važnost efikasnijeg i odgovornijeg rada zaposlenih u cjelokupnoj javnoj upravi, a posebno visokog rukovodnog kadra u ministarstvima.

Govoreći o lokalnim samoupravama, na sastanku je konstatovana njihova nedovoljna poreska disciplina i razgovarano o modelima koji bi ih podstakli na kvalitetnije izvršavanje obaveza prema državi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније