Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 07. 2017. 18:57 >> 20:23

UMJESTO ITALIJANA

Igor Noveljić novi direktor EPCG

Igor Noveljić imenovan je danas za izvršnog direktora Elektoprivrede Crne Gore.

Odbor direktora EPCG, na redovnoj sjednici, prihvatio je ostavke izvršnog direktora Tonina Malja i još tri izvršna rukovodioca u EPCG.

Kako je saopšteno, prihvaćene su ostavke glavnog finansijskog direktora Đankarla Sanca, rukovodioca funkcionalne cjeline Proizvodnja Fulvia Iva Guidia i pomoćnika direktora u Direkciji za upravljanje energijom Roberta Pocija.

Ostavke i razrješenja dužnosti navedenih menadžera uslijedile su nakon isteka uslova iz Akcionarskog sporazuma Vlade i kompanije A2A i stupiće na snagu od 2. avgusta.

“Odbor direktora je, u međuvremenu, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statuta EPCG, imenovao Igora Novelića za izvršnog direktora Kompanije”, navodi se u saopštenju.

Noveljić je završio Ekonomski fakultet u Podgorici.

Iza sebe, kako je saopšteno, ima bogato radno iskustvo u energetskom sektoru obavljajući funkcije zamjenika ministra ekonomije, Državnog sekretara i Sekretara ministarstva ekonomije.

Bio je član upravnog odbora CGES-a, šef kabineta gradonačelnika Podgorice, kao i pregovarač za tri poglavlja u sklopu pristupnih pregovora Crne Gore za članstvo u EU kao i brojne ranije dužnosti koje je, navodi se u saopštenju, sa uspjehom obavljao

Novi izvršni direktor stupiće na dužnost 3. avgusta nakon isteka otkaznog roka izvršnog direktora Malja, a shodno Kolektivnom ugovoru Kompanije.

"Odbor direktora istovremeno se zahvalio Malju i rukovodiocima u pomenutim djelovima EPCG na odgovornom radu i izrazio očekivanje da će novoizabrani izvršni direktor, zajedno sa svojim timom, u narednom četvorogodišnjem mandatu nastaviti uspješno poslovanje i predan rad u cilju ostvarivanja pozitivnih rezultata Kompanije", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније