Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

25. 07. 2017. 16:35   >>  16:12

POLOVINA GODINE

Neto dobit Telekoma 2,2 miliona eura

Crnogorski Telekom završio je prvu polovinu godine s neto dobitkom od 2,2 miliona eura, saopšteno je iz kompanije.

"Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje, iznosila je 14 miliona, što je milion manje u odnosu na isti period prethodne godine", navodi se u saopštenju.

Crnogorski Telekom je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario prihode od 41,2 miliona eura, što je 3,3 miliona manje u odnosu na uporedni period.

Iz kompanije su saopštili da su ostvareni rezultati bili u skladu sa očekivanjima, kao i da je smanjenje prihoda posljedica efekata regulacije maloprodajnih i veleprodajnih cijena, povećane konkurencije na tržištu fiksnog pristupa, ubrzane supstitucije fiksne telefonije i smanjenog obima dolaznog saobraćaja.

Finansijski direktor Crnogorskog telekoma, Gordana Blagojević, navela je da su u kompaniji zadovoljni činjenicom da su ostvarene uštede kroz smanjenje troškova, što će dodatno uticati na ukupnu dobit do kraja godine.

"Finansijski pokazatelji govore u prilog tome da se ukupno telekomunikaciono tržište smanjuje, ali i pored toga, ispunili smo naše planove. Već sada, junski rezultati pokazuju da smo na pravom putu i nastavićemo sa dodatnim aktivnostima, kako bismo i do kraja godine ostvarili zacrtane ciljeve", rekla je Blagojević.

Ona je dodala da su prvu polovinu godine obilježile i promjene u organizaciji i strukturi kompanije, kako bi bila agilnija i dodatno usmjerena na korisnike, što je pozitivno uticalo na ukupne rezultate poslovanja.

"Pored interne reorganizacije, fokusirali smo se na promjene u samoj ponudi. Tako je ovaj period obilježilo i smanjenje cijena broadband usluga praćeno dodatnim unaprijeđenjem kvaliteta mreže i uvođenjem brzog interneta putem optičke mreže i turbo DSL-a, gdje konstantno raste broj korisnika", precizirala je Blagojević.

Ona je navela da je kompanija usmjerena i na nove ponude u fiksnoj telefoniji, s namjerom da omogući korisnicima da iskoriste sve njene prednosti.

"Povećan je i broj korisnika mobilnog interneta, a evidentan je i trend prelaska korisnika iz pripejd u postpejd mrežu, gdje je Crnogorski Telekom već dugo lider na tržištu. Nastavićemo sa ulaganjima, kako bismo dodatno unaprijedili sve usluge i ispunili očekivanja korisnika", poručila je Blagojević.

Crnogorski telekom je nastavio širenje optike, kako bi korisnicima bio omogućen pristup najkvalitetnijoj mreži, koja je sada dostupna u preko 62 hiljade domaćinstava, odnosno 32 odsto njihovog ukupnog broja.

Broj korisnika optičke mreže Telekoma je, kako su kazali njegovi predstavnici, porastao 24 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine i iznosio je 15,2 hiljade.

Iz kompanije su saopštili da je broj korisnika mobilnog interneta porastao 20 hiljada u odnosu na isti period prošle godine i iznosi 155 hiljada.

"Na kraju izvještajnog perioda korisnici Crnogorskog Telekoma su koristili 354 hiljade SIM kartica, što je devet hiljada više u poređenju sa prethodnom godinom. Baza postpejd kartica se uvećala 22 hiljade, dok je baza pripejd SIM kartica smanjena 13 hiljada", navodi se u saopštenju.

Crnogorski Telekom je, kako su kazali u kompaniji, ostao lider na tržištu u postpejd segmentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније