Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 06. 2013. 17:03 >> 21:28
4

61 MILION IZ BUDŽETA

Platićemo dug KAP-a za struju

Vlada Crne Gore usvojila je danas Predlog rebalansa budžeta za ovu godinu. Njime je predviđeno izmirivanje duga Kombinata aluminijuma (KAP) prema Elektroprivredi (EPCG) od 61 milion eura. Planirano je i dodatno zaduživanje od 102 miliona po osnovu pada garancija.

Predlog rebalansa usvojen je većinom glasova, dok su uzdržana bila tri ministra iz redova Socijaldemokratske partije (SDP).

Ministar finansija Radoje Žugić rekao je da je Vlada na današnjoj sjednici većinom glasova usvojila rebalans koji je "uzrokovan zaključcima parlamenta iz aprila ove i februara prošle godine koji se odnose na KAP".

"Rebalansom se tretiraju i garancije koje su date za KAP, kao i mogućnost državi da se dodatno zaduži 102 miliona po osnovu pada garancija, odnosno da novi fiskalni teret bude na godišnjem nivou od oko 20 miliona“, rekao je Žugić nakon sjednice Vlade, napominjući kako je parlament u aprilu donio zaključak da je neophodno naći odgovarajući model za izmirenje duga KAP-a prema EPCG. 

On je pojasnio da je Predlog rebalansa pokušaj da država izađe iz statusa "quo", te da se Vlada posveti ekonomskom razvoju.

Žugić je najavio da je ovo tek prvi rebalans i da slijedi i drugi koji će biti posljedica mjera fiskalnog prilagođavanja odnosno štednje na rashodnoj strani i ostvarenih većih prihoda po osnovu novih fiskaliteta i sužavanja zone sive ekonomije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније