Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis; Objavio: B.V. ]

06. 08. 2017. 09:18 >> 08:50
2

ADIKO BANKA

Ne odustaju od tužbe protiv CG

Adiko banka nije odustala od tužbe protiv države Crne Gore zbog usvajanja Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure.

 

Glavni izvršni direktor banke, Kristof Šen kazao je za Vijesti da temeljno pripremaju slučaj i da su izabrali advokatsku kancelariju koja će ih zastupati i koja je u procesu podnošenja zahtjeva za arbitražu u Internacionalnom centru za rješavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu.

"Banka je u potpunosti postupila u skladu sa odredbama izmjena i dopuna Zakona o konverziji kredita u CHF u eure, obavila konverziju i ponovni obračun kredita i time ispoštovala sve obaveze i navedeni rok za dostavljanje ponude klijentima", rekao je Šen.

On je dodao da je većina njih prihvatila ponudu i potpisala sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza.

"Ukupan trošak koji je banka proknjižila, a koji proizilazi iz primjene zakona je oko deset miliona eura", saopštio je Šen i dodao da je efekat primjene zakona bio značajan za banku, ali da nije previše uticao na njeno svakodnevno poslovanje i broj klijenata.

Prema njegovim riječima, poslovni rezultati banke ove godine su vrlo dobri. Povećan je broj klijenata i kreditni portfelj.

Šen smatra da je CHF tema sada više pravne nego ekonomske prirode.

Banka je, kako je saopštio, ostvarila rast u ključnim poslovnim segmentima i ostvarila dobit nakon oporezivanja od preko 1,5 miliona eura za prvih šest mjeseci ove godine.

Šen je rekao da su inovacije i unaprijeđena tehnologija srž strategije banke.

Adiko banka je do prošle godine poslovala pod imenom Hypo Alpe Adria banka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније