Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 08. 2017. 20:23   >>  20:46 9

ZAPOSLENO 35 RADNIKA

Počela proizvodnja u mljekari "Nika"

U mljekari Nika u Nikšiću, nakon dvije godine, obnovljena je proizvodnja. Kooperanti su u subotu isporučili više od dvije hiljade litara sirovog mlijeka koje je prerađeno i u ponedjeljak potrošači će moći da kupe mlijeko, jogurt i kisjelu pavlaku, kazao je izvršni direktor mljekare Tadija Šljukić.

"Zaposleno je trideset pet radnika i ukoliko sve bude kako je planirano  što se tiče proizvodnje, brojka će rasti do pedesetak radnika", riječi su Šljukića. 

Od posebnog značaja je saradnja sa farmerima, pa im Šljukić poručuje da je otkup zagarantovan.

"Otkup je siguran i što se tiče otkupa kooperanti mogu povećavati farme, a neće izostati ni realizacija novih projekata u saradnji sa resornim ministarstvom kako za područje Nikšića tako i ostalih gradova u Crnoj Gori", saopštio je Šljukić.

Za sada, na tržištu će biti samo proizvodi sa osnovne palete i kako bude napredovala proizvodnja uvodiće se i ostali proizvodi, poput sira po kome je  Nika, nekada,  bila i poznata.

Vlasnik mljekare,  kompanija F.M. L., kupila je Niku u kojoj je bio stečaj, prije godinu za 910 hiljada eura. U građevinske radove i nabavku opreme uloženo je još 700 hiljada eura, rekao je izvršni direktor mljekare.

 

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније