Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 08. 2017. 20:43   >>  20:13

NOVI POČETAK

"Nika" ponovo pred potrošačima

Stižu bolji dani za nikšićku mljekaru Nika. Nakon godina posrtanja, lošeg poslovanja i na kraju stečaja, novi vlasnici i njihovi kooperanti spremni su da ponovo osvoje tržište.

Proizvodi mljekare Nika od jutros su ponovo na rafovima marketa. Staro ime sa novom vlasničkom sturkurom kreće u novo osvajanje tržišta na kojem je nekad imalo zapaženo mjesto. Veliki izazov za koji su se dobro spremili, poručuju iz uprave.

"Mi ćemo redovno izmiraviti sve obaveze prema kooperantima tako da me nije strah tog dijela. Što se nas tiče, sve je spremno, spremni smo za dogovor, vozila za otkup su spremna", kaževlasnik mljekare Tadija Šljukić.

A vozila mljekare već uveliko obilaze farmere. Jedan od većih u nikšićkoj opštini je i Pregdrag Jakić iz Šipačnog koji je, priznaje, s oduševljenjem dočekao početak proizvodnje u Niki. Na porodičnoj farmi od četrdesetak krava proizvede se i do 500 litara mlijeka čiji se otkup, kaže Predrag, za razliku od ranijih godina, više ne dovodi u pitanje.

"Ovaranje Nike za nas jedno veliko ohrabrenje i za proširenje farme i za otkup mlijeka i za sve, i nadam se samo da će to da krene Tadiji da valja", kaže Jakić.

A krenulo je sa nekoliko hiljada litara dnevno, dok su kapaciteti i do 30.000. Za početak osnovna paleta proizvoda.

"Počeli smo sa pasterizovanim mlijekom i kisjelo-mliječnim programom. Tu su kisjela pavlaka, kisjelo mlijeko, jogurt tečni i gusti. U budućnosti ćemo sigurno početi sa radom u sirari gdje ćemo opet pokrenuti proizvodnju sitnog sira", kaže tehnološkinja Snežana Malović.

"Imamo linije za pasterizaciju od 10 i 20.000 tako da vrlo brzo možemo povećati kapacitet ako bude bilo potrebe", najavljuje Šljukić.

Uz remont postojećih i opremanje mljekare mašinama renomiranih proizvođača mljekarske opreme, Šljukić garantuje i visok kvalitet proizvoda.

"Mi izlazimo na tržište sa kvalitetom, a kupci će da odluče", kaže Šljukić.

Mljekara Nika kupljena je u stečaju za oko 900.000 eura, a za godinu je u opremanje uloženo još oko 700.000. Trenutno zapošljava 35 radnika.

 

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније