Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavio: B.V. ]

11. 08. 2017. 08:56 >> 08:28

NOVI DUVANSKI

Vrućine koče gradnju fabrike

Fabrika Novog duvanskog kombinata (NDKP) još nije završena, zbog nepredviđenih događaja kao što su vrućine i oštećenja mašina prilikom transporta, saopštio je direktor kompanije, Gabriele Arveda i dodao da se pokretanje proizvodnje očekuje što skorije.

Fabrika koja se gradi više od godinu, nema još vodu i struju.

Arveda je Vijestima kazao da je bilo oštećenja novih mašina prilikom transporta do Bara.

„Kao što znate, mašine su odavno u Crnoj Gori i nijesmo mogli da ih dovedemo na gradilište, jer su nepredviđeni događaji, kao što su vrućine i neka oštećenja prilikom transporta, odložile napredak u izgradnji“, rekao je Arveda odgovarajući na pitanje da li ima opstrukcija u radu i zašto uvezene mašine još stoje na lageru u Baru.

Fabrika NDKP-a prema ugovoru trebalo je da bude završena u februaru ove godine. U aprilu su potpredsjednik Vlade Milutin Simović i predstavnici arapske kompanije BMJ Industries najavili početak proizvodnje cigareta najkasnije u junu.

Na pitanje kada će arapski investitor obezbijediti vodu i struju za novu fabriku, ispuniti ranije preuzete obaveze i konačno početi proizvodnju cigareta, Arveda je odgovorio da malo kasne u poređenju sa prvobitnim planom.

„Moramo da uzmemo u obzir i veličinu projekta i nepredviđene događaje, koji se mogu desiti u bilo kojem projektu, čak i manjem. Sigurno pažljivo posmatramo naš cilj, a to je pokretanje proizvodnje i očekujemo da ćemo to postići što skorije“, rekao je Arveda.

Na dnevnom redu redovne Skupštine akcionara NDKP-a, zakazane za 8. septembar, je i emisija novih akcija, a njihov konačan broj zavisiće od ulaganja investitora.

„Buduća vlasnička struktura NDKP-a zavisi od prosjene ulaganja BMJ-a u kompaniju. BMJ je uložio oko 13 miliona eura za kupovinu zemljišta nove fabrike, njenu izgradnju i kupovinu nove proizvodne opreme“, zaključio je Arveda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније