Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

18. 08. 2017. 13:55   >>  13:31 3

VUKSANOVIĆ POZIVA

Zaustaviti hajdučiju u Port of Adriji

Socijaldemokratska partija (SDP) zahtijeva hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se zaustavila hajdučija, bezakonje i nasilje koje sprovodi vlasnik Port of Adria prema radnicima ovog barskog preduzeća, saopštila je poslanik SDP-a, Draginja Vuksanović.

 

Podsjećamo, Vijesti su objavile da kompanija Port of Adria otpušta radnike koji su tehnološki višak u cilju povećanja konkurentnosti, a prekobrojnima se za odlazak nudi deset hiljada eura više od onoga što im zakon garantuje.

"Nakon neizvršavanja ugovornih obaveza i lažiranja finansijskih izvještaja ovaj 'strateški investitor' je ušao u novu fazu bezakonja. Ovoga puta žrtve su radnici kojima se ovih dana uručuju otkazi. Ljudi koji godinama i decenijama rade u preduzeću i koji su gradili i izgradili barsku luku tjeraju se sa posla i primoravaju i ucjenjuju da potpisuju otkaze. Ova sramota se dešava naočigled barske i crnogorske javnosti od strane kompanije s kojom je odavno zbog kršenja ugovornih obaveza morao biti raskinut ugovor", saopštila je Vuksanović.
 
Ona je saopštila da je saznanja o neprofesionalnom odnosu ove kompanije prema svojim obavezama iz ugovora  u više navrata podijelila sa javnošću, kada su iz SDP-a ukazali "na brojne primjere krsenja njihovih obaveza".

"Uputila sam tada i zvaničan dopis ministru saobraćaja na koji nikad nijesam dobila odgovor - očigledno nije imao vremena od dijeljenja bonusa samom sebi. Ovo je još jedan primjer koji pokazuje da cilj ovakvih privatizacija nije da uposli ljude, poveća prihode i poreska davanja državi već da otmu, rasprodaju, unište firmu i njen biznis, a radnike ostavi na ulici. SDP neće dozvoliti igranje ovog tzv. investitora sa radnicima Port of Adria. U slučaju izostanka reakcije države pokrenućemo široku građansku akciju kao kada smo spriječili DPS poharu i poklanjanje Luke Bar i uspjećemo u tome", poručila je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније