Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 08. 2017. 10:25 >> 09:54

TRAŽE INVESTITORE

Njemačka ambasada pomaže opštini Ulcinj

Na predstojećem Sajmu investicija i nekretnina Expo real 2017 u Minhenu, opština Ulcinj će investitorima ponuditi lokacije za izgradnju turističkih rizorta, marine, vilskih kompleksa, eko rezorta, golf terena, etno sela, solarne farme kao i ulaganja u poljoprivredu. Njemačka ambasada u Crnoj Gori će za opštinu Ulcinj na tom sajmu posredovati u organizaciji nekoliko sastanaka sa vlasnicima poznatih hotelskih lanaca i udruženja investitora.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sa saradnicima posjetio je Ambasadu SR Njemačke u Podgorici i ambasadora Hansa Materna. Povod posjete su pripreme Opštine Ulcinj za nastup na sajmu investicija i nekretnina Expo real 2017, koji se ove godine po dvadeseti put za redom održava u Minhenu.

"Opština Ulcinj je pripremila plan učešća i prezentacije na sajmu koji obuhvata traženje renomiranih investitora za više lokacija za investiranje u turizam, poljoprivredu i uslužne djelatnosti. Fokus ovogodišnje prezentacije biće na direktnim bilaternim sastancima sa potencijalnim investitorima i prezentacijama ciljnoj grupi interesenata. Opština Ulcinj nudi lokacije za izgradnju turističkih rizorta, marine, vilskih kompleksa, eko rezorta, golf terena, etno sela, solarne farme kao i ulaganja u poljoprivredu", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz opštine Ulcinj, ambasador Hans je bio prijatno iznenađen činjenicom da je opština Ulcinj uspjela da izgradi kapacite za promociju ulaganja i tehničku podršku investitorima, jer se kako navode na taj način direktno utiče na lokalni ekonomski razvoj i na najbolji način artikulišu potrebe lokalne zajednice.

"Ambasada Njemačke u Crnoj Gori podržaće Opštinu Ulcinj na način što će posredovati u organizaciji nekoliko sastanaka sa vlasnicima poznatih hotelskih lanaca i udruženja investitora", kazali su.

Sajam EXPO REAL, koji se održava od 4-6 oktobra u Minhenu, je jedan od najprestižnijih sajmova ove vrste u Zapadnoj Evropi, koji posjeti oko 40.000 ljudi iz svijeta biznisa i nekretnina iz 77 zemalja svijeta.

"Opština Ulcinj ove godine učestvuje u skopu regionalnog štanda Europe's Heart (Srce Evrope) zajedno sa nekoliko srodnih institucija. Inače, Opštini Ulcinj je ovo drugi put da učestvuje na pomenutom sajmu na kome je 2013. godine godine imala zapaženi nastup i ostvarila korisne kontakte", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније