Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

24. 08. 2017. 08:05 >> 07:34
6

PREDSJEDINIK DAMAKA

Traži lokaciju za luksuzni hotel

Kompanija DAMAC iz Dubaija traži u Crnoj Gori lokaciju na kojoj bi gradila turističko-hotelski kompleks koji obuhvata smještaj i marinu i koji bi podstakao dalji razvoj turizma, saopštio je predsjednik Husain Sajvani.

On je kazao Pobjedi da u Crnoj Gori želi da napravi nešto visoko i luksuzno, u stilu koji je prepoznatljiv za njihovu kompaniju.

"Mislim na hotel sa pet zvjezdica, sa marinom i plažama", rekao je Sajvani nakon sastanka sa premijerom Duškom Markovićem.

On je, odgovarajući na pitanje ko ili šta mu je preporučilo Crnu Goru, kazao da Crnoj Gori ne treba preporuka.

"Ona je destinacija koja je pozicionirana na svjetskoj mapi. Svima je poznata ljepota Crne Gore, gostoljubivost građana, istorija i privreda vaše države. U tako lijepoj zemlji želio bih da realizujem lijep projekat", rekao je Sajvani.

On je kazao da još traže lokaciju budućeg kompleksa.

"Naš glavni cilj je da nađemo lokaciju za luksuzni hotel. Planiramo da razvijemo turističko-hotelski kompleks koji obuhvata smještaj i marinu, koji bi podstakao dalji razvoj turizma, otvaranje novih radnih mjesta i omogućio zaradu", kazao je Sajvani.

On je podsjetio da je DAMAC kompanija sa sjedištem u Dubaiju koja je do sada razvila 18,5 hiljada smještajnih jedinica u hotelima, vilama i apartmanima, a još ih je 44 hiljade u razvoju.

"Upravljamo imovinom vrijednom šest milijardi eura, u razvoju su projekti vrijedni 2,5 milijardi, prošlogodišnji prihod nam je bio 1,7 milijardi, a profit 883 miliona eura", precizirao je Sajvani.

On je, na pitanje da li je Porto Montenegro, kojim upravlja Investiciona korporacija Dubaija (ICD) bila preporuka za poslovnu posjetu Crnoj Gori, odgovorio da je posjetio Porto Montenegro prije pet godina.

"Impresioniran sam tim projektom. Volio bih da ovdje realizujemo nešto slično", dodao je Sajvani.

On je, odgovarajuzći na pitanje da li je zadovoljan razgovorom sa Markovićem, kazao da je premijer jedna od najtoplijih osoba koje je upoznao.

"Veoma je fin i ljubazan. Posvetio nam je dosta vremena, objasnio istoriju zemlje, ekonomiju i benefite koji se nude stranim investitorima. Bio sam impresioniran premijerom i onim što radi za državu ohrabrujući strane investitore. Sjajan je momak", zaključio je Sajvani.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније