Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis; Objavio: I. P. ]

05. 09. 2017. 14:23 >> 13:53

MBA SAOPŠTILA

Forum gradonačelnika šansa za privrednike

Forum gradonačelnika 16+1 glavnih gradova Kine i centralne i istočne Evrope, koji će se naredne sedmice održati u Podgorici, dobra je prilika za crnogorske privrednike da uspostave poslovne kontakte, ocijenili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).


“Taj izuzetno značajan međunarodni događaj za Crnu Goru posljedica je inicijative o saradnji Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope”, navodi se u saopštenju MBA.

Iz te poslovne asocijacije, koja će učestvovati na forumu, kazali su da je to jedan od najznačajnijih događaja za uspostavljanje poslovnih veza crnogorskih privrednika sa privrednicima zemalja centralne i istočne Evrope i Kine. 

“Jedan od veoma važnih efekata foruma, na koji želimo posebno da ukažemo, odnosi se na jačanje saradnje Glavnog grada sa biznis sektorom, kroz uključivanje poslovnih asocijacija u organizovanju foruma. Glavni grad i inače pokazuje kontinuiranu zainteresovanost za saradnju sa predstavnicima biznisa kroz potpisivanje brojnih ugovora o saradnji sa njima, kao i kroz konkretne aktivnosti koje u tom smislu preduzima”, dodali su iz MBA.

Na taj način, kako su naveli, Glavni grad podstiče intenziviranje procesa te saradnje, što je u interesu biznisa i stvaranja optimalnih uslova za njegov razvoj.

Forum će se održati 14. i 15. septembra.

Inicijativa o saradnji Kine i zemalja CEE definisana je u Poljskoj 2012. godine kroz “12 mjera za unaprijeđenje saradnje između Kine i 16 zemalja CEE”, kada je objavljen paket mjera za jačanje saradnje.

Među mjerama je kreditna linija od deset milijardi USD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније