Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

14. 09. 2017. 19:31   >>  19:02

PODRŠKA U REFORMAMA

Direktor MMF-a: CG u dobroj poziciji

Međunarodni monetarni fond (MMF) prepoznaje da je Crna Gora kreiranjem i dosljednim sprovođenjem balansiranih mjera fiskalne i makroekonomske politike pokazala odlučnost u dostizanju dugoročne fiskalne stabilnosti i održivosti, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Na sastanku ministra finansija Darka Radunovića sa izvršnim direktorom MMF-a, Antonijem de Lanojem, konstatovano je da je Crna Gora na dobrom putu snaženja svoje pozicije u međunarodnim okvirima.

Radunović je, podsjećajući na osnovne makrofiskalne i ekonomske indikatore koji ukazuju na značajno snaženje budžeta, saopštio da su napori Ministarstva finansija i Vlade, već u prvih deset mjeseci rada, pokazali kao pravilno usmjereni, a mjere pažljivo osmišljene i veoma efiksne.

"Podržavamo vaše politike i vjerujemo da je istrajnost i upornost u sprovođenju mjera koje ste definisali Fiskalnom strategijom presudna za vaš uspjeh u dugom roku“, naveo je Lanoj.

On je dodao da sama činjenica da je Crna Gora jedina zemlja u regionu koja nikada nije pravila kreditni aranžman sa MMF-om dovoljno govori o snazi i umijeću nacionalnih autoriteta, da se koristeći ekspertsku podršku partnera, izbore sa ekonomskim izazovima.

Radunović se zahvalio MMF-u na kontinuiranoj podršci u pogledu stručnog i tehničkog konsultovanja u vezi politika upravljanja i monitoringa javnog duga, kao i reforme poreske politike i administracije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније