Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

14. 09. 2017. 19:08 >> 18:51

MARKOVIĆ PORUČUJE

Vrijeme je za direktne kineske investicije

Time što kineska kompanija CRBC izvodi radove na autoputu, najvažnijem infrastrukturnom projektu u Crnoj Gori, otvoren je prostor za ulazak u narednu fazu saradnje u kojoj bi u Crnu Goru ušle i direktne kineske investicije, kazao je premijer Duško Marković. On je, u razgovoru sa gradonačelnikom Pekinga Čenom Điningom posebno istakao perspektivu investicija u oblastima energetike, turizma i poljoprivrede.

Premijer je ocijenio da su crnogorsko-kineski odnosi kvalitetni i prijateljski i da će sjutršnji Forum gradonačelnika glavnih gradova NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, uz prisustvo prve ličnosti Pekinga, tim odnosima dati novi impuls, prvenstveno na ekonomskom planu.

Gradonačelnik Pekinga je izrazio zadovoljstvo boravkom u našoj zemlji, rekavši da je Crna Gora prva strana država koju posjećuje. 

"Izrazio je uvjerenje da će autoput, kao prvi veliki projekat crnogorsko-kineske saradnje, poslužiti kao primjer kompanijama iz glavnog grada Kine za aktivnosti u Crnoj Gori. Gradonačelnik Čen je istakao mogućnosti da Peking, kao vodeći obrazovni centar u Kini, ponudi kvalitetne stipendije studentima iz Crne Gore. Takođe je naglasio izvjesnu dublju saradnju glavnih gradova u oblasti turizma", saopšteno je nakon sastanka.

Gradonačelnik Pekinga informisao je predsjednika Vlade da će delegacija glavnog grada Kine, u kojoj su poslovni ljudi iz 40 pekinških kompanija, sjutrašnji Forum vidi kao priliku za ugovaranje konkretnih projekata i poslova.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније