Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B

15. 09. 2017. 14:35 >> 14:11

O GRADNJI AUTO-PUTA

Od uposlenih firmi trećina iz CG

Finansijski parametri pokazuju veoma zadovoljavajući tempo izvođenja radova i trošenja sredstava na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, Smokovac – Uvač – Mateševo, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković tokom sastanka sa Izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Antonijem De Lanojom.

Na sastanku je bilo riječi i o domaćim kompanijama i njihovom angažovanju, koji, kako je saopšteno iz ministarstva, u ovom trenutku ispunjavaju kvotu od 30 odsto kako je to i ugovorom sa kineskim partnerima dogovoreno.

"Sagovornici su se složili da je nesumniv pozitivni efekat koji će realizacija ovog projekta dugoročno prozvesti", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Nurković je govorio i o realizaciji drugih infrastrukturnih projekata, kao što je most Verige, zaobilaznice oko većih gradova na primorju Bar, Budva, Tivat.

Osim izgradnje novih saobraćajnica ministar je izložio i aktivnosti koje su vrlo intezivne, a odnose se na modernizaciju postojeće mreže državnih puteva.

"Očekujemo bolje i kvalitetnije povezivanje sjevernog dijela države sa centralnim i južnim regijama, što će svakako imati za rezultat i bolju valorizaciju potencijala sjevera. Osim putne infrastrukture, očekuju se dalja značajna ulaganja u željeznički saobraćaj", istakao je Nurković.

Sagovornici su zaključili da razvoj infrastrukture mora biti “odskočna daska” za razvoj privrede uopšte, a naročito turističke privrede, koja je u fokusu pažnje ove Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније