Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

19. 09. 2017. 20:38 >> 20:08
1

MARKOVIĆ I VLASNIK IBEROSTARA

Što prije valorizovati aerodrome

Ulaganje u infrastrukturu, pogotovo što brža kvalitetna valorizacija crnogorskih aerodroma, predstavlja jedan od najbitnijih preduslova daljeg razvoja turizma u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i vlasnika Hotelske grupe Iberostar Migela Flukse Roselja.

Marković je primio španskog biznismena Roselja, jedinog vlasnika Hotelske grupe Iberostar, koji je iskazao zainteresovanost za akviziciju konkretnih turističkih resursa u Crnoj Gori, o čemu će, po danas postignutom dogovoru, biti naknadno pregovarano.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je zahvalio španskom biznismenu na prisustvu njegovog renomiranog lanca u Crnoj Gori, ocijenivši da to predstavlja snažan doprinos turističkoj ponudi zemlje. 

Marković je, kako se navodi, informisao gosta o ekonomskim kretanjima i odličnim dosadašnjim rezultatima fiskalne konsolidacije kao i o poreskim i drugim povoljnostima investiranja u Crnu Goru, a naročito u gradnju i poslovanje hotela visoke kategorije. 

Premijer je ukazao na značaj stranih investicija kao jednog od preduslova za unaprjeđenje turističke ponude, a time i podizanje standarda i kvaliteta života građana. 

U tom kontekstu, Marković je kazao da je njegov kabinet na dnevnoj bazi dostupan uglednim investitorima. 

"Za mene nema prečeg posla od toga“, rekao je Marković.

Na sastanku je zajednički zaključeno da ulaganje u infrastrukturu, pogotovo što brža kvalitetna valorizacija crnogorskih aerodroma, predstavlja jedan od najbitnijih preduslova daljeg razvoja turizma u Crnoj Gori.

"Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima odnedavno i Hotel „Rivijera“ u Njivicama čije je otvaranje planirano za maj naredne godine", saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. 

Roseljo je, dodaje se, 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније