Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis; Objavio: B.V. ]

20. 09. 2017. 16:18   >>  15:48

SASTANAK U MINISTARSTVU

Poboljšati ekonomske odnose s Jordanom

Crna Gora i Jordan imaju prostora za unapređenje ekonomskih odnosa, a u tom pravcu od izuzetnog značaja je sporazum o ekonomskoj saradnji između vlada dvije države, koji je u fazi pregovaranja, saopšteno je iz Minstarstva ekonomije.

Generalni direktor za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom, Goran Šćepanović, sastao se danas sa ambasadorom Jordana Favazom Al-Ejtanom.

Al-Ejtan je kazao da je zainteresovan za bolje upoznavanje sa investicionim ambijentom u Crnoj Gori.

On je ocijenio da bi prisustvo zemalja potpisnica sporazuma o slobodnoj trgovini između Jordana, Egipta, Maroka i Tunisa (AGADIR), na tržištu Crne Gore, trebalo da bude veće.

„Iskazana je i otvorenost za pristup Crne Gore tržištu zemalja članica AGADIR-a“, dodaje se u saopštenju.

Šćepanović je upoznao Al-Ejtana sa uslovima investiranja u Crnoj Gori, od kojih je veoma značajno to da domaći i strani investitori imaju jednak tretman.

Crna Gora, kako je dodao, konstantno radi na tome da unaprijedi poslovni ambijent kako bi postala konkurentnija i privlačnija za strane investitore.

Šćepanović je Al-jitanu predstavio programe podrške investotorima koje Ministarstvo u kontinuitetu realizuje.

Na sastanku je razgovarano i ekonomskoj situaciji u Jordanu, koja je, prema riječima Al-Ejtana, veoma otežana zbog velikog priliva imigranata iz Sirije i Palestine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније