Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

23. 09. 2017. 13:46   >>  13:21 2

MARKOVIĆ U PLJEVLJIMA

Rudari stub energetske stabilnosti CG

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas rudarima u Pljevljima da Vlada cijeni njihovu posvećenost i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede, da su rudari stub energetske stabilnosti Crne Gore jer je eksploatacija uglja u Pljevljima jedna od vodećih privrednih djelatnosti u Crnoj Gori i da Vlada predano radi na uvećanju investicija u rudarstvo i time povećanja životnog standarda rudara.

Upućujući izraze poštovanja rudarskom pozivu, koji je jedna od najtežih i najzahtjevnijih profesija u našoj privredi, Marković je poručio da Vlada cijeni njihovu posvećenost i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede. 

"Rudari su stub energetske stabilnosti naše države, a vaši rezultati značajno učestvuju i u njenom industrijskom razvoju. Eksploatacija mrko-lignitnog uglja iz pljevaljskih ležišta je jedna od vodećih privrednih djelatnosti u Crnoj Gori. ... Predano radimo da uvećamo investicije u rudarstvu i da kroz unaprjeđenje poslovnih prilika povećamo broj zaposlenih radnika, i njihove zarade. A to će direktno uticati na uslove rada i životni standard naših rudara i njihovih porodica“, rekao je Marković na svečanoj akademiji povodom Dana rudara Crne Gore.

Premijer je rekao da Crna Gora raspolaže značajnim rezervama uglja, prvenstveno u pljevaljskom i beranskom basenu, zalihama boksita na jugozapadu zemlje, i rezervama olovo-cinkanih ruda uglavnom i rejonima Ljubišnje i Bjelasice.

"Dakle, Crna Gora ima komparativne prednosti za dalji razvoj ove djelatnosti, ali on mora imati održivu i dugoročnu viziju. Samo odgovorno planiranje garantuje domaćinski odnos prema našim zajedničkim dobrima, koja su na raspolaganju i ovoj, i generacijama koje dolaze“, rekao je predsjednik Vlade.

Marković je zaključio da je potrebno uložiti dodatne napore kako bismo pametno iskoristili resurse kojima raspolažemo.

"Zbog toga nam je neophodna svakodnevna posvećenost poslu, a Vlada će naći načina da i ova pitanja zadrži u vrhu svojih prioriteta“, rekao je on.

Lokalne samouprave da kreiraju razvoj

Pljevlja imaju perspektivu a uvijek će imati razumijevanje i predsjednika i Vlade u cjelini, kazao je premijer Duško Marković u razgovoru sa rukovodstvom Oprine.

„Moramo stvoriti uslove da se u Pljevljima bolje i efikasnije valorizuju resursi i u energitici i u poljoprivredi i u turizmu“, rekao je Marković u razgovoru sa predsjednicima opštine i SO, Mirkom Đačićem i Tarikom Gadžovićem i predstavnicima pljevaljskih javnih preduzeća.

Marković je naglasio da od svake lokalne samouprave očekuje da kreira razvojne politike. 

Govoreći o Rudniku uglja i o Elektroprivredi Crne Gore, premijer je rekao da te dvije kompanije moraju predstavljati funkcionalnu cjelinu koja mora da podstiče razvoj i povećava razvojne šanse.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo činjenicom da lokalne vlasti Pljevalja uspješno realizuju projekte rekonstrukcije komunalne i lokalne infrastrukture.

Sastanku je prisustvovala i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније