Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

24. 09. 2017. 11:09 >> 10:38
4

DEMOKRATE O ZAKONU

"DPS bi da zaokruži otimačinu"

Nakon svih pohara privrednih subjekata i neuspješnih privatizacija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, za koju se ne zna je li manje demokratska ili manje poštuje ustavni princip socijalne pravde, planira da usvoji skandalozni Predlog zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, ocijenjeno iz Demokratske Crne Gore.

"Ovi zakonom, ako glasačka mašinerija pritisne taster u utorak, na perfidan način bi se izolovao uticaj lokalnih samouprava. Svakome je jasno da se to naročito radi zbog opština u kojima su izgubili vlast na posljednjim sprovedenim lokalnim izborima - u Budvi, Kotoru i Herceg Novom", kazao potpredsjednik barskih Demokrata, Josip Đurašković.

Prema njegovim riječima, građani pamte i vide rezultate vladajuće partije od ratnohuškačkih do privatizacionih, kojima su uništili privredu i doveli radnike do egzistencijalnog sloma, a sada usvajanjem ovakvog zakona, svjesni da im se bliži kraj dugogodišnjoj vladavini, žele da zaokruže otimačinu u Crnoj Gori.

"Jedva čekaju da pod svoju šapu potpuno stave Buljaricu, Kraljičinu plažu kod Čanja, aerodrom Tivat, Luku Bar i ostale atraktivne lokacije. Ujedno, otimanjem privatne imovine naravno da žele da uvećaju svoja lična enormna bogatstva", navodi Đurašković.

Demokrate smatraju da se usvajanjem takvog skandaloznog zakona, DPS se ne obazire na interese građanki i građana Crne Gore, već samo na lične interese rukovodeće klike.

"Centralizacijom, uprkos kršenju Ustava Crne gore i usvojenoj Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi u Skupštini Crne Gore, DPS dovodi stanovnike u opštinama u poziciju da za ograđivanje imanja i druge saglasnosti moraju putovati u Podgoricu i izlagati se dodatnim troškovima i to u ovako lošoj ekonomsko-socijalnoj situaciji, u koju su dovedeni upravo politikom vladajuće partije.Zašto ćutite, OO DPS Bar i vaši privesci?! Da li je urodila plodom disciplinska mjera u vidu prijetnje zbog vašeg stava u vezi sa Lukom Bar ili odobravate usvajanje ovako skandaloznog zakona", upitao je Đurašković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније