Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

25. 09. 2017. 15:47   >>  15:17

ŽIČARA KOTOR-CETINJE

Dostavljanje prijava do 16. oktobra

Ministarstvo održivog razvoja i turizma produžilo je do 16. oktobra rok za dostavljanje prijava na javni poziv za pretkvalifikaciju za dodjeljivanje koncesije za izgradnju i upravljanje novom žičarom od Kotora do Cetinja.

Javni poziv je raspisan 1. avgusta, a prvobitni rok za dostavljanje prijava bio je 5. septembar.

Projekat žičare će se realizovati po modelu DBFOT - projektuj, izgradi, finansiraj, upravljaj i prenesi.

Iz Ministarstva su podsjetili da su izrađeni studija izvodiljivosti i revidirani idejni projekat, za sve faze osim za mašinske instalacije, stanice žičare i konstrukcije stubova žičare, za koje su urađena idejna rješenja.

Žičara će se prostirati od Opštine Kotor do Prijestonice Cetinje, prelazeći preko Nacionalnog parka Lovćen.

Cjelokupna ruta biće podijeljena u tri dionice, sa četiri stanice - Dub, Kuk, Ivanova Korita i Cetinje. Ukupna dužina žičare iznosiće oko 15 kilometara.

Koncesija za projekat će biti dodijeljena putem međunarodnog nadmetanja u dvostepenom postupku, u skladu sa crnogorskim Zakonom o koncesijama.

Da bi se kvalifikovali za učešće u drugoj fazi postupka tendera, podnosioci prijave ili konzorcijumi moraju ispuniti određene preduslove među kojima su da njihova prosječna dobit, kapital i prihod za posljednje tri fiskalne godine moraju biti veći od nule, pet miliona eura, odnosno 40 miliona eura.

Podnosilac prijave mora da ima ili da je zaključio predugovor o učešću u realizaciji projekta sa subjektom koje ima iskustvo u izgradnji i opremanju najmanje jednog operativnog sistema žičare, dužine najmanje dva kilometra, koji je izgrađen u posljednjih pet godina.

Podnosilac prijave mora i da ima iskustvo u postupcima koncesije, odnosno javno-privatnog partnerstva, u svojstvu finansijera ili koncesionara, pri čemu troškovi izgradnje infrastrukturnih objekata koji su predmet koncesije iznose najmanje 15 miliona eura u posljednjih pet godina.

Podnosioci prijave koji ispune potrebne uslove i kriterijume za pretkvalifikaciju smatraće se kvalifikovanim za učešće u drugoj fazi tenderskog postupka.

Kvalifikovani ponuđači će biti pozvani da podnesu ponude za projekat i imaće mogućnost otkupa tenderske dokumentacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније