Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Vijesti, Objavila: J.B.Č. ]

27. 09. 2017. 08:25   >>  08:34

REPROGRAM DUGA

Opštine kasne sa plaćanjem obaveza

Cetinje, Bijelo Polje, Kolašin i Plav značajno kasne sa plaćanjem reprogramiranih i novih poreskih obaveza državi i time krše ugovore sa Vladom, a Mojkovac, Rožaje i Andrijevica djelimično.

Sedam opština redovno plaća sve dugove iz prethodnog reprograma, ali imaju manja ili veća kašnjenja u isplatama novih poreskih obaveza, prenose Vijesti.

Samo Šavnik redovno izmiruje obaveze, dok Danilovgrad ima minimalna kašnjenja od dva-tri mjeseca, pokazuju podaci koje je Ministarstvo finansija dostavilo poslaničkom klubu Socijaldemokratske partije (SDP) na zahtjev poslanika Raška Konjevića, a odnose se na 30. jun.

Vijesti pišu da je najgora situacija kada je u pitanju Prijestonica Cetinje koja je kasnila sa isplatom pet rata iz prethodnog reprograma, a loklana uprava i njena preduzeća i ustanove ne plaćaju redovno ni nove obaveze. Ukupan dug po ovom osnovu je 8,8 miliona eura.

U Bijelom Polju uredno plaćaju reprogram, ali lokalna uprava i njena preduzeća i ustanove kasne i do godinu sa plaćanjem poreza i doprinosa. Sa predavanjem obrazaca za poreze i doprinose kasne i do šest mjeseci. Ukupni dugovi državnoj kasi iznosili su 8,7 miliona eura.

Opština Kolašin i njene ustanove i preduzeća uredno plaćaju obaveze iz reprograma, ali kasne sa plaćanjem tekućih obaveza za poreze i doprinose od četiri mjeseca do godinu. Izuzetak je njena firma Kolturs Vodenica, koja nije imala uplata od 2015. godine.

Opština Plav redovna plaća obaveze iz reprograma, ali kasni sa tekućim poreskim obavezama. Njene ustanove i preduzeća su podnijele zahtjev za reprogram, ali sama Opština Plav nije. Posljednje plaćene obaveze odnose na kraj 2015. godine.

Mojkovac i njegove firme redovno plaćaju stare i nove obaveze, osim preduzeća Komunalne usluge koje ima dugove sa kraja 2015.

Opština Rožaje kasnila je sa jednom ratom starog reprograma i ne plaća nove obaveze od sedam do 12 mjeseci, ali je predala zahtjev za novi reprogram.

Iz Andrijevice redovno plaćaju osim Komunalnog preduzeća koje je kasnilo jednu ratu a tekuće obaveze plaća sa kašnjenjem od tri mjeseca.

Preostalih sedam opština Nikšić, Pljevlja, Ulcinj, Bar, Berane, Žabljak i Budva, redovno plaćaju obaveze iz prethodnog reprograma, a kasne sa tekućim zbog čega su zatražili novi reprogram.

Vlada je 2015. odlučila da zbog teške finansijske situacije dozvoli opštinama da reprogramiraju obaveze prema državi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније