Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

TVCG

27. 09. 2017. 17:01 >> 16:31

ODBOR ZA EKONOMIJU

DIK i ASK dostavili predloge budžeta

Državna izborna komisija (DIK) i Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) dostavile su Odboru za ekonomiju predloge budžeta za narednu godinu. Bila je to prilika da se analizira rad ASK-a. Na sjednici je postavljeno pitanje o koritu rijeke Bojane i obećano da će nakon prikupljenih informacija održati posebnu sjednicu na tu temu.

Nacrti budžeta za narednu godinu počeli su da pristižu Odboru za ekonomiju. Državna revizorska insitucija (DRI) je tražila skoro 4 miliona eura i što se tiče odbora, dobiže ih. Njima je ostalo da kažu kako će ih trošiti.

"Najveći dio sredstava namijenjen je za sprovođenje revizije", kazao je predsjednik Senata DRI, Milan Dabović.

Zeleno svjetlo odbora za tražene pare za narednu godinu dobila je i ASK - skoro 2 miliona. U narednoj godini će imati i više službenika umjesto 55 biće ih 60.

"Da li smatrate da je to optimalan broj jer u zadnje vrijeme ne vidim baš neke aktivnosti vaše agencije", kazao je potpredsjednik Skupštine Crne Gore i albanske partije FORCA, Genci Nimanbegu.

"Vide se i treba da se vide i slažem se da moramo više. Jedna značajna aktivnost agencije. Nije bilo ni jedne značajnije primjedbe na kontrolu finansiranja političkih subjekata i izbornog procesa", poručio je direktor ASK-a, Sreten Radonjić.

Poslije priče o parama nastavili su o predlogu Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, ali opet zapleli oko para. Zna se da 5 miliona eura košta projekat koji bi trebao da očisti Bojanu, ali ne i ko treba da posao uradi.

Iz Ministarstva saobraćaja kažu da namjeravaju da u saradnji sa Albanijom očiste korito. Nimanbegu poručuje da je Ministarstvo moralo da obilježi plovni put Bojane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније