Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

01. 11. 2017. 08:37   >>  08:04

EPCG - DUG NA RATE

Počinje akcija "Podijelimo teret"

Ugovori u okviru akcije Podijelimo teret 5, koji organizuje Elektroprivreda (EPCG) mogu da se potpišu od danas do 31. decembra.

Iz EPCG su podsjetili da su prije četri godine pokrenuli akciju Podijelimo teret, kako bi domaćinstvima omogućili da što jednostavnije otplate dug po osnovu utrošene električne energije.

“Imajući u vidu da je akcija odlično prihvaćena, kao i da je interesovanje potrošaća veliko, 1. novembra počeće još jedan ciklus ove akcije, Podijelimo teret 5“, dodaje se u saopštenju.

U akciju se, kako je objašnjeno, mogu uključiti svi potrošači iz kategorije domaćinstva koji imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 3 u septembru, oktobru, novembru i decembru 2015. godine.

Dug u 22 mjesečne rate od 20 eura

Iz EPCG su kazali da će domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, moći da otplaćuju u 22 fiksne mjesečne rate od 20 eura, za iznos duga iznad 440 eura, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa.

„Za dug do 440 eura, broj rata određuje se tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura“, dodaje se u saopštenju.

Potrošači koji se akciji priključe do 10. novembra, treba da imaju izmirene račune za jul, avgust i septembar, a da oktobarski račun bude plaćen do kraja novembra. Potrošači koji se akciji priključe nakon 10. novembra treba da imaju izmirena sva četri računa kao uslov za pristup akciji.

„Od trenutka potpisivanja ugovora, kao i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom ugovoru, neće se obračunavati zatezna kamata. Da bi ugovor o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20 eura i tekući račun“, objasnili su iz EPCG.

Akciji se, kako je saopšteno, mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane ugovore o izmirenju duga.

„Napominjemo da će uz ovaj ugovor, domaćinstva imati obavezu da potpišu i ugovor o snabdijevanju, ukoliko to već nijesu uradili“, naveli su predstavnici EPCG.

Oni su precizirali da je od pokretanja akcije Podijelimo teret 61,3 hiljade domaćinstava iskoristilo mogućnost da koristi povoljnosti koje ona nudi.

„Trenutno je aktivno 18,48 hiljada protokola, a čak 5,24 hiljade domaćinstava je kroz akciju u potpunosti izmirilo svoja dugovanja i prešlo u redovne tokove plaćanja. Akcija je, između ostalog, doprinijela i zaustavljanju trenda rasta dugovanja domaćinstava“, rekli su iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније