Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

13. 10. 2017. 09:18 >> 08:48

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

MA vratio jednu ratu

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines (MA) uplatio je Trezoru 95,5 hiljada eura na ime prve rate Vladine pozajmice vrijedne 2,3 miliona eura, ali ne i drugu, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

 


Predstavnici Ministarstva kazali su Vijestima da je zbog toga taj Vladin resor u stalnoj komunikaciji sa MA, kako bi ubrzali plaćanje druge rate pozajmice, koju je toj kompaniji Vlada odobrila prije tri mjeseca.

Vlada je prije nešto više od tri mjeseca iz budžeta platila dug MA od 2,29 miliona eura Hipotekarnoj banci, za koji je ranije država bila žirant.

Ugovorom sa aviokompanijom predviđeno je da se taj dug vrati u 24 mjesečne rate, od 1. septembra ove godine.

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević, pokazao je ranije medijima odluke kojim je Vlada 21. septembra omogućila MA novu državnu pomoć od 2,34 miliona eura, samo tri mjeseca nakon prethodne.

Sporna državna pomoć obezbijeđena je tako što su Aerodromi Crne Gore svoj profit od 2,37 miliona eura založili kao depozit u Hipotekarnoj banci koji je bio keš garancija za kredit MA.

Taj kredit dat je na rok od sedam mjeseci uz efektivnu kamatnu stopu od 1,86 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније