Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

14. 10. 2017. 12:30 >> 12:05

SUBVENCIJE VLADE

Isplaćene prve tranše za dva klastera

Klaster agroturizam Nikšić i Edukativni centar za informacione tehnologije iz Podgorice realizovali su planirane aktivnosti u skladu sa definisanom dinamikom projekata, čime su ispunili uslove za dodjelu prve tranše ugovorene subvencije, ukupnog iznosa od oko 13.000 eura, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo ekonomije u kontinuitetu prati realizaciju projekata klastera sa kojima su potpisani Ugovori o dodjeli subvencije u okviru Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2017. i u skladu sa dinamikom realizacije vrši isplatu subvencija.

"Vremenski okvir realizacije projekata je do 6 mjeseci, u zavisnosti od karaktera projekta", kazali su iz Ministarstva.

Klaster agroturizam Nikšić radi na unapređenju marketing politike, u okviru čega su imali niz vidljivih aktivnosti za koje im je, u skladu sa Ugovorom, isplaćena prva tranša u iznosu od 4.554 eura.

Edukativni centar za informacione tehnologije sprovodi aktivnosti vezane za nacionalni booking sajt, a isplaćena im je tranša u iznosu od 8.615 eura.

"Osim pomenuta dva, Klaster drvoprerade iz Rožaja uspješno je finalizovao svoj projekat koji se odnosio na nabavku opreme, tačnije viljuškara, i podržan je sa skoro 15.000 eura. U pitanju je oprema koju su članovi klastera do sada iznajmljivali, tako da će se ovom nabavkom na duži rok smanjiti njihovi troškovi poslovanja", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva ekonomije su tokom septembra organizovali posjetu tri klastera u Bijelom Polju i Andrijevici, kako bi se na terenu upoznali sa njihovim aktivnostima, ali i sagledali potrebu za pomoći u rješavanju eventulanih prepreka u realizaciji projekata.

Najavljeno je da će Ministarstvo u narednom periodu posjetiti i ostale klastere koji su korisnici Programa, a u kontinuitetu je na raspolaganju kako postojećim, tako i potencijalnim klasterima, radi razmjene informacija i sagledavanja mogućnosti podrške.

U saopštenju se podsjeća da je Ministarstvo ekonomije u junu potpisalo Ugovore o dodjeli subvencije sa sedam klastera koji su ispunili sve uslove Programa u 2017. Vrijednost ugovorenih subvencija je skoro 98.000 eura, od raspoloživih 100.000 eura, koliko iznosi budžet Programa za ovu godinu.

"Podrška klasterima realizuje se u okviru Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori koji Ministarstvo u kontinuitetu realizuje od 2012. godine. Iz godine u godinu bilježi se veći uspjeh realizacije Programa, uz formiranje novih klastera, veće interesovanje za učešće u Programu, a samim tim i veći broj podržanih klastera", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније