Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

20. 10. 2017. 11:53   >>  11:26

FRANOVIĆ OCIJENIO

Potencijali Luke Bar neiskorišćeni

Za Luku Bar je ova godina u poslovnom smislu bila veoma uspješna, ali ima mnogo neiskorišćenih potencijala i površina za valorizovanje, ocijenio je izvršni direktor kompanije, Zarija Franović.

On je prilikom posjete generalnog direktora China Road and Bridge Corporation Montenegro branch, Hei Shiqianga i menadžerke za marketing i investicije, Qian Yuanjing, kazao da od dolaska na čelo tog preduzeća ima misiju da zajedno sa menadžmentom valorizuje sve kapacitete i potencijale Luke, koja je na strateškoj poziciji ne samo za Crnu Goru, već i za region.

On se zahvalio na posjeti i pokazanom interesovanju za poslovanje Luke Bar, prenosi portal Bar-info.

Gosti iz Kine su predstavili Franoviću poslovanje svoje kompanije, koja izvodi radove na izgradnji puta Bar-Boljare i kazali da je taj posao trenutno njihov najveći prioritet i da predstavlja osnov za sve buduće saradnje i projekte u Crnoj Gori.

Shiqiang je kazao da njegova kompanija veoma uspješno posluje u Slobodnoj zoni u Beogradu. Njemu su predočene sve pogodnosti i prednosti korišćenja Slobodne zone u okviru Luke Bar i prezentovani neiskorišćeni lučki kapaciteti i modeli njihove valorizacije.

Delegacija Luke Bar u srijedu je razgovarala i sa izvršnim direktorom turske kompanije Aksoy Group, Bahadirom Aksoy.

Sastanak je održan u Tirani, a njegova centralna tema bila je potencijalna poslovna saradnja na pretovaru žitarica, kao i obavljanje proizvodnih djelatnosti u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Franović je upoznao sagovornike sa potencijalima i modelima valorizacije postojećeg silosa za žitarice.

"Zadovoljni mogućim perspektivama saradnje, predstavnici turske firme su najavili posjetu Luci Bar za 13. novembar, prilikom koje će prezentovati sve planove i projekte vezane za silos za žitarice", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније