Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

20. 10. 2017. 12:53   >>  12:22 1

IMPLEMENTACIJA SPORAZUMA

Kinezi pripremaju rekostrukciju mosta na Tari

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i ambasador Kine Cui Dživei potpisali su danas pisma razmjene između vlade dvije zemlje o realizaciji studije izvodljivosti projekta rekonstrukcije Mosta na Đurđevića Tari.

"Razmjena pisama predstavlja implementaciju Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji dvije zemlje, kojim je usaglašeno da Vlada Kine obezbjedi 20 miliona juana, što je oko 2,55 miliona eura, bespovratne pomoći za rekonstrukciju Mosta na Đurđevića Tari i druge projekte", objasnili su iz Vlade.

Kineska strana će u Crnu Goru uputiti eksperte koji će izraditi nacrt studije izvodljivosti rekonstrukcije.

"Simović i  Cui su konstatovali da dvije zemlje njeguju dobre i prijateljske odnose, koji se razvijaju na svim poljima saradnje od obostranog interesa. Današnja razmjena pisama je dodatna potvrda takvih odnosa i dokazuje spremnost da se postignuti dogovori i sporazumi realizuju u predviđenim rokovima. Najavljeno je dalje produbljivanje saradnje, posebno u oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja, energetike i infrastrukture", istakli su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније