Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

22. 10. 2017. 16:27 >> 15:54

VUKČEVIĆ ZA W&R DINAMIC

Dobar primjer porodičnog biznisa

Preduzeće W&R Dinamic iz Kotora pravi je primjer dobrog porodičnog biznisa, ali i načina na koji je moguće uspješno voditi firmu kada ona ispunjava sve obaveze, saopštio je predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF), Zoran Vukčević.

On je tokom posjete preduzeću W&R Dinamic, koji je korisnik kreditnih sredstava IRF-a, rekao da je to primjer da je moguće uspješno voditi firmu kada ona ispunjava sve obaveze, uključujujći one prema dobavljačima, zaposlenima i državi.

"To je firma koja redovno izmiruje obaveze kada su u pitanju kreditni aranžmani koji zavrjeđuju posebnu pažnju kada je u pitanju IRF, sa aspekta razvoja i daljeg rasta firme", naveo je Vukčević.

IRF će, kako je dodao, i u narednom periodu podržavati to preduzeće.

Vukčević smatra da je to veoma važno i sa aspekta otvaranja novih radnih mjesta i zaokruživanja jedne cjeline u tehnološkom smislu, jer su potrebni preduzetnici koji znaju da na pravi način realizuju ideju i ostvare uspješan biznis.

Preduzeće W&R Dinamic, koje ima 50 zaposlenih, osnovano je 1996. godine i predstavlja lidera na crnogorskom primorju po proizvodnji betona i izvođenja zemljanih radova. Preduzeće je uvijek na Bijeloj listi poreskih obveznika.

Suvlasnik preduzeća, Milo Marinović, kazao je da je zadovoljan saradnjom sa IRF-om i da to preduzeće najčešće ulaže u mehanizaciju i opremu.

"Betonska baza je prošle godine kupljena od sredstava IRF-a i mogu reći da se gotovo već isplatila. Trenutno smo u fazi realizacije još jednog kredita IRF-a, kojim ćemo pribaviti neophodna dva nova kamiona miksera. Otkada se IRF pojavio na crnogorskom tržištu kapitala, imamo jednostavniju nabavku sredstava i ulaganje u posao, uz mnogo jednostavnije i povoljnije uslove nego kod komercijalnih banaka", rekao je Marinović.

On je dodao da će sa tim kreditom zaduženost preduzeća kod IRF-a iznositi preko milion eura.

"Svakim kreditom odobrenim kod IRF-a, naša firma zapošljava tri do per novih radnika i nikad ne kasnimo ni sa izmirivanjem obaveza po kreditu, ni sa platama zaposlenima", saopštio je Marinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније