Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

22. 10. 2017. 17:06 >> 16:33

MONSTAT SAOŠTIO

Niže cijene proizvođača industrijskih proizvoda

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u septembru su bile niže 0,2 odsto u odnosu na avgust, saopšteno je iz Monstata.

"Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su u septembru u odnosu na isti mjesec prošle godine bile u prosjeku niže 0,1 odsto", navodi se u saopštenju.

Statističari su rekli da je rast cijena proizvođača industrijskih proizvoda u periodu od januara do septembra u odnosu na isti prošlogodišnji period iznosio 0,5 odsto.

"Indeksi cijena proizvođača industrijskih proizvoda koji se izračunavaju na osnovu cijena prikupljenih od domaćih proizvođača realizovanih na domaćem tržištu služe kao jedan od osnovnih kratkoročnih indikatora u ekonomskim analizama i prikazima", objasnili su iz Monstata.

Prodajna cijena proizvođača industrijskih proizvoda je, kako se dodaje, cijena po kojoj proizvođač prodaje svoje proizvode redovnim kupcima na domaćem tržištu u najvećim količinama. U cijenu ne ulazi porez na dodatu vrijednost (PDV).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније