Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

27. 10. 2017. 08:03   >>  07:32

ISPORUKA STRUJE

KAP i EPCG potpisali ugovor

Predstavnici Uniproma i Elektroprivrede (EPCG) potpisali su višegodišnji ugovor o isporuci električne energije za Kombinat aluminijuma (KAP), po cijeni od 38,9 eura po megavat satu.

Iz Uniproma su kazali da mjesečni račun za utrošenu električnu energiju iznosi oko 2,4 miliona eura.

“Ugovor je potpisan na tri godine, do 2020. godine, i podrazumijeva cijenu električne energije u iznosu od 38,9 eura po megavat-satu, bez cijene prenosa”, kazali su Pobjedi iz Uniproma.

Ta kompanija ranije je plaćala 3,9 eura za prenos po megavat-satu.

Iz Uniproma, čiji je vlasnik biznismen Veselin Pejović, naveli su da će se ugovorom obezbijediti da sva sredstva namijenjena za električnu energiju ostaju u Crnoj Gori.

“Naravno, to nije cijena koja je idealna i odgovarajuća da bi Uniprom KAP bio profitabilan, a zaista se trudimo da kompaniju održimo na nogama. Zahvaljujući poslovanju ostalih firmi u kompaniji, Uniprom KAP opstaje”, rekli su predstavnici Uniproma.

Oni su podsjetili da su ranije uvozili električnu energiju za KAP, iako su sve vrijeme ukazivali na značaj kupovine od domaćeg proizvođača, jer nijesu naišli na razumijevanje od italijanskog menadžmenta, koji je ranije upravljao EPCG.

“Potencirali smo da se ipak kupuje od EPCG i da novac ostaje u Crnoj Gori. Mjesečni račun za utrošenu električnu energiju je oko 2,4 miliona eura, on se uredno i na vrijeme izmiruje, uz sve neophodne bankarske garancije”, rekli su iz Uniproma.

Za izvršnog direktora EPCG krajem jula je imenovan Igor Noveljić, nakon što je Odbor direktora elektroenergetske kompanije prihvatio ostavke dotadašnjeg izvršnog direktora Tonina Maglio. Pored njega ostavke su podnijeli glavni finansijski direktor Giancarlo Sanco, rukovodilac Funkcionalne cjeline Proizvodnja Fulvio Ivo Guidi i pomoćnik direktora u Direkciji za upravljanje energijom Roberto Poci.

Ostavke i razrješenja dužnosti italijanskih menadžera uslijedile su nakon isteka uslova iz Akcionarskog sporazuma Vlade i kompanije A2A.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније