Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: TVCG ]

30. 10. 2017. 10:24 >> 11:21
2

MIHAILOVIĆ PORUČUJE

Štednja u bankama trenutno neisplativa

Nije vrijeme za štednju u bankama, jer je inflacija veća od pasivne kamatne stope, kazao je za TVCG, profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici Božo Mihailović.

U susret Svjetskom danu štednje, Mihailović je kazao da od ukupne štednje, stanovništvo štedi oko 50 odsto u odnosu na privredne subjekte.

"Stanovnici Crne Gore koji imaju iznad potrošačke korpe štede, mogu da štede, međutim ta štednja kod banaka se isplatila prije nekoliko godina kada su pasivne kamatne stope bile oko pet, šet odsto pa i više. Danas ulazimo u jedan novi problem, ja bih skrenuo pažnju na to da su pasivne kamatne stope niže nego što je stopa inflacije što znači da se u dosta slučajeva na štednju gubi", kazao je Mihailović za TVCG.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније