Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

06. 11. 2017. 14:20 >> 13:50

MBA PORUČIO

Više razumijevanja za potrebe biznisa

Poboljšana je podrška razvoju biznisa, što je naročito prisutno u sektoru poljoprivrede gdje se posljednjih godina na sistematičan i strateški način pristupalo tom poslu, saopšteno je iz Montenegro biznis alijanse.

Ono što, međutim, u MBA smatraju neophodnim je veća koordinacija i sinhronizovanost između nadležnih organa, kao i veća odgovornost i razumijevanje dijela zaposlenih za potrebe biznisa, na svim nivoima, što je neophodno ako želimo stvarati optimalne uslove za njegov razvoj.

"Podatak da značajan broj mladih ljudi želi odlazak u inostranstvo je pokazatelj koji itekako treba da zabrine, ma koliko i drugi razlozi mogli uticati na takvo opredijeljenje. Taj pokazatelj mora biti posebno važan razlog da, na svim nivoima, energičnije i sa mnogo više spremnosti krenemo s aktivnostima koje će, za sve zainteresovane, podstaći stvaranje kvalitetnijeg poslovnog ambijenta i lakšu i bržu realizaciju planiranih biznis aktivnosti", saopšteno je iz MBA.

Navode, da i pored kontinuiranih, pozitivnih pomaka u tom pravcu, ostaje činjenica da i dalje postoji problem brzog i efikasnog ulaska u biznis za sve one koji žele da to bude njihovo poslovno opredjeljenje.

"Konačno, što drugo može obezbijediti naš brži ekonomski rast i razvoj, ako ne razvijeni biznis. Ipak, čini se da dio zaposlenih i na nivou opština i na nivou države nije dovoljno svjestan ove činjenice, ili o njoj i ne razmišlja. Izgleda da i dalje tvrdokorno opstaje doživljaj superiornosti zaposlenih u državnim i javnim službama u odnosu na one koji traže njihove usluge", navodi se u saopštenju.

Sa sigurnošću se može reći da, kako kažu u MBA, dok god takvi doživljaji opstaju, biće i problema za ljude iz biznisa.

"Jer, sve njih, kao i sve druge građane, ma na koja vrata zakucali za neku svoju potrebu, treba odgovorno saslušati i iskreno se uključiti u rješavanje njihovih eventualnih problema i potreba. U MBA smo duboko uvjereni , da bez tog uslova teško da možemo ostvariti ono čemu težimo, a to je optimalan ambijent za razvoj biznisa na svim nivoima. Zbog svega toga smatramo da su edukativne aktivnosti, u tom pravcu, neophodne da se stvari pokrenu na bolje", poručuju iz MBA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније