Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R. [ Mina ]

13. 11. 2017. 16:32 >> 16:01

KOMISIJA PORUČILA

Strože sankcionisanje nelegalnog prometa

Plasiranje akciznih proizvoda bez porijekla, dokumentacije i validne akcizne markice u registrovanim prodajnim objektima ili otvorenom prostoru, kažnjavaće se najrigoroznijim mjerama koje podrazumijevaju pljenidbu proizvoda i zatvaranje objekta, poručeno je iz Komisije za suzbijanje sive ekonomije.

Na trećem sastanku Komisije, kojim je predsjedavao ministar finansija Darko Radunović, saopšteno je da će jedna od kaznenih mjera biti stvaranje pravnih pretpostavki za oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti.

„Prepoznajući tržište duvanskih proizvoda kao posebno podložno zloupotrebama, na sastanku je dogovoreno da se kontrole nadležnih inspekcijskih službi pojačaju na cijeloj teritoriji zemlje, kao i da se saradnja sa Upravom policije intenzivira u cilju efikasnijeg procesuiranja osoba koja se bave nedozvoljenim aktivnostima ili dopuštaju trećim osobama da u svom registrovanom objektu realizuju nedozvoljen promet“, navodi se u Ministarstvu finansija.

Shodno zakonskim propisima, nadležne inspekcijske službe, pored mjera zatvaranja objekta u kojem se obavlja promet neregularnih akciznih proizvoda, na raspolaganju imaju i pljenidbu motornih vozila kojima se realizuje transport navedenih proizvoda.

„U cilju stvaranja zakonskih pretpostavki za rigoroznije kažnjavanje prodaje duvanskih proizvoda, dogovoreno je da Ministarstvo finansija intenzivira komunikaciju sa Ministarstvom pravde, kako bi se iznašao optimalan model za postupanje u sankcionisanju pomenutih prekršajima“, dodaje se u saopštenju.

Dogovoreno je i da Uprava carina, Poreska i Uprava za inspekcijske službe svoje aktivnosti planiraju samostalno i u saradnji sa ostalim nadležnim državnim organima, te da o nalazima sa terena upoznaju Komisiju i Agenciju za duvan.

„Na sastanku je konstatovano da se redovne aktivnosti uprava odvijaju planiranom dinamikom, da se trend rasta poreskih prihoda nastavlja, te da su rezultati sve učestalije kontrole nadležnih organa već vidljivi kroz rast prometa“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније