Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

22. 11. 2017. 19:02   >>  18:35

PILGRIM S MARKOVIĆEM

"Odnosi sa CG mogu bili model za region"

Partnerski odnosi Međunarodne organizacije rada sa Unijom poslodavaca Crne Gore mogu poslužiti kao model ostalim državama našeg regiona, kazao je direktor regionalne kancelarije Međunarodne organizacije rada za zemlje Centralne i Istočne Evrope Markus Pilgrim na sastanku s predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

"Marković je istakao odličnu komunikaciju Vlade Crne Gore i sa poslovnom zajednicom i sa socijalnim partnerima ocijenivši da je tom uspjehu svakako doprinijela i dobra saradnja Crne Gore sa Međunarodnom organizacojom rada koja je pomogla našoj zemlji u procesu usvajanja novih standarda i na taj način participirala u napretku Crne Gore", saopštili su iz Vlade.

Kako su kazali, predsjednik Vlade je upoznao gosta sa prioritetima Vlade i uspješnom realizacijom mjera fiskalne konsolidacije pri čemu je posebno istakao da je Vlada i u pripremi strateških politika i u svakodnevnim procedurama pažljivo osluškuje impulse iz svih relevantnih segmenata društva jer je cilj da ključne politike budu definisane u kvalitetnom dijalogu.

"Marković je informisao gosta o tome da je Vlada Crne Gore posebno zainteresovana za tješnju saradnju sa Međunarodnom organizacijom rada u pronalaženju najboljih rješenja za dalje povećanje efikasnosti u borbi protiv neformalne ekonomije pogotovo onog dijela koji se tiče prava zaposlenih odnosno neprijavljenog rada", naglasili su iz Vlade.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније