Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

23. 11. 2017. 13:20   >>  13:41

MARKOVIĆ OCIJENIO

Bar primjer dobre lokalne uprave

U Baru se dobro radi, raspolaže se sa respektabilnim kadrovskim potencijalom, realizuju se razvojni projekti, postoje planovi za razvoj u narednom periodu, ocijenio je predsjednik Vlade, Duško Marković.

Marković je danas primio opštinsku delegaciju Bara, predsjednika Opštine Bar, Zorana Srzentića, predsjednika Skupštine opštine Radomira Novakovića i glavnog administratora Opštine Zorana Radojičića, povodom sjutrašnjeg Dana opštine i ovom prilikom rukovodstvu i građanima čestitao praznik.

"Pored opšte ocjene da je u barskoj opštini učinjeno dosta toga što zavređuje poštovanje, ne znači da nema otvorenih pitanja, za koje smo spremni da već u ovoj godini damo odgovore na neke od tih izazova", kazao je Marković.

On je iskazao opredijeljenost da se u okviru Kapitalnog budžeteta za narednu godinu podrže razvojni projekti od temeljne važnosti.

"Bar sa svojim potencijalima značajan je za sveukupni razvoj Crne Gore i u kooperativnosti Vlade i Opštine treba kontinuirano raditi na unapređenju uslova za život građana i otvaranje razvojnih perspektiva", dodao je Marković.

Srzentić je kazao da je u Baru stvorena atmosfera optimizma i pozitivne energije, te da su u pojedinim oblastima postignuti ohrabrujući rezultati.

"U prvih devet mjeseci ove godine Bar je posjetilo 17 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine, a za 16 procenata ostvareno je više noćenja u odnosu na isti period lani. U tekućoj godini realizovane su investicije u vrijednosti od 7.350. 000 eura, na prigradskom i seoskom području asfaltirano je preko 20.000 metara kvadratnih površine", kazao je Srzentić.

Srzentić je naglasio da se razvojna opredjeljenja Bara, pored turizma kao straške grane, vidi i u proizvodnji organske hrane i valorizaciji turističkih potencijala Skadarskog jezera.

Marković je rukovodstvo Bara upoznao sa ohrabrujućim rezultatima implementacije Vladinih politika.

"Postignuto je puno povjerenje međunarodnih finansijskih institucija. Uspostavljena je afirmativna saradnja sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom, popravljen kreditni rejting, unaprijeđen je poslovni ambijent. Ozbiljni investitori gotovo svakodnevno se interesuju za ulaganja u Crnu Goru. Kada se sumiraju rezultati ovogodišnje turističke sezone, imamo realne osnove da kraj godine dočekamo zadovoljni učinjenim. Stvorili smo uslove da našu ekonomiju unaprijedimo i kvalitet života u Crnoj Gori podignemo na veći nivo", poručio je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније