Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Radio Jadran ]

24. 11. 2017. 14:06   >>  13:35

POSLODAVCI U BOKI

Tražili 470, dobili 242 visokoškolca

Nakon okončanog elektronskog uparivanja poslodavaca i prijavljenih visokoškolaca, ukupno 242 visokoškolca iz sve tri opštine u Boki Kotorskoj dobilo je priliku za devetomjesečnim stručnim osposobljavanjem, kazali su Radiju Jadran, u Birou rada Herceg Novi. Poslodavci su u tim opštinama tražili 470 visokoškolaca.

Od tog broja, najviše visokoškolaca osposobljavaće se u Herceg Novom – 113, zatim Kotoru 75 i Tivtu 54.

Iz Biroa rada su podsjetili da su 72 poslodavca privatnog sektora iz Herceg Novom oglasila potrebu za 205 visokoškolaca, u Kotoru njih 57 oglasilo je potrebu za 153 visokoškolca, a u Tivtu su 42 poslodavca tražila 112 visokoškolaca.

Područje rada za koje je tražen najveći broj visokoškolaca su ekonomija i društvene djelatnosti.

Kako je saopšteno ranije iz Ministarstva prosvjete, u Crnoj Gori ukupno 2.969 osoba je dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca, a 272 lica nije dobilo poslodavca.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem organizuje se šesti put za 2017/2018. godinu.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

“Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na četiri godine realizacije Programa, od 14.252 korisnika Programa 6.865 njih odnosno 48,16 odsto je nastavilo radni angažman”, saopštili su iz Ministarstva.

Stručno osposobljavanje počinje 15. januara sljedeće godine i trajaće devet mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније