Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

30. 11. 2017. 18:30   >>  17:58

ZA NAREDNU GODINU

Za rad stranaca oko 18 hiljada dozvola

Vlada je za narednu godinu utvrdila skoro 18,19 hiljada dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, saopštila je generalna direktorica Direktorata za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Edina Dešić.

“Iz ukupno utvrđenog broja, raspoređeno je 13,19 hiljada dozvola, dok je pet hiljada izdvojeno u takozvanoj rezervi koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja može dodatno rasporediti za pojedine namjene, u skladu sa potrebama tržišta rada i na zahtjev Zavoda za zapošljavanje (ZZZ)”, rekla je Dešić nakon sjednice Vlade.

Ona je dodala da je, kada je u pitanju vrsta dozvola za privremeni boravak i rad za zapošljavanje stranaca, utvrđeno 8,31 hiljada dozvola, za sezonsko zapošljavanje 3,55 hiljade, a za pružanje ugovorenih usluga 1,32 hiljade dozvola.

“Najviše dozvola je opredijeljeno za djelatnost građevinarstva i to 4,4 hiljade, za usluge, smještaj i ishranu 3,71 hiljada, za trgovinu na veliko i malo 1,15 hiljada, zatim na uslužne djelatnosti i poljoprivredu”, precizirala je Dešić.

Ona je kazala da su predstavnici Vlade, imajući u vidu utvrđen broj dozvola za zapošljavanje stranaca za narednu godinu, odlučni da se posvećeno bave kontrolom zapošljavanja stranaca i plaćanja obaveza prema državi po tom osnovu, kako bi se suzbilo neformalno zapošljavanje, odnosno neprijavljeni rad.

Vlada je na današnjoj sjednici produžila važenje Uredbe o subvencijama za zapošljavanje određenih kategorija nezaposlenih osoba do kraja naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније