Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. Pejović ]

01. 12. 2017. 14:00   >>  13:39 7

MARKOVIĆ PORUČIO

"Neće biti prodaje aerodroma"

Premijer Duško Marković saopštio je da postoje kredibilni investitori koji su spremni da u jednoj godini ulože više od 110 miliona dolara u valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu. On je rekao da neće biti prodaje, već valorizacije aerodroma.

 

Marković je, govoreći o planovima Vlade Crne Gore za aerodrome, rekao da to pitanje nije važno samo s aspekta turizma, već cijele ekonomije.

"Pažljivo razmatramo opcije valorizacije aerodroma. Ima kredibilnih investitora spremnih da u jednoj godini ulože preko 110 miliona dolara u valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu, istovremeno na oba aerodroma", rekao je Marković, odgovarajući na pitanja novinara, nakon predstavljanja rezultata prve godine rada Vlade.

Kad je riječ o ekonomskoj situaciji u zemlji, Marković je rekao da je Vlada morala da se suoči sa ključnim izazovima stabilizacije javnih finansija, obezbjeđivanja makroekonomske stabilnosti, konkurentnosti ekonomije.

"Nema većeg nivoa standarda i kvalitetnijeg života, nema perspektive u Crnoj Gori ako ne obezbijedimo ove uslove. Ne možemo kuću graditi sa krova, moramo je graditi od temelja, a to počiva od finansijske i makroekonomske stabilnosti", rekao je Marković.

Podsjetio je na ekonomski rast, te dobre rezultate u budžetu.

"Ostvarili smo dobre rezultate u budžetu za 11 mjeseci, značajno su veći nego u istom periodu prošle godine. U 2018 ćemo uraditi sve da građani osjete boljitak. Iz projekcije ekonomske politike, mi prve ozbiljne benefite očekujemo krajem 2020. godine", rekao je Marković.

Govoreći o akcijama kompanije A2A, on je rekao da Vlada nastoji da sa Italijana u dobroj volji razriješi pitanje vlasničkog odnosa u kompaniji.

"Vjerujem da ćemo to u idućoj godini dovesti do kraja i da će to biti korisno za cijelu ekonomiju. Mi smo obezbijedili interese države koji ne mogu biti ugroženi ni u jednom segmentu", rekao je Marković.

I. Pejović

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније