Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 12. 2017. 17:35 >> 17:11

NAGRAĐENE U BEOGRADU

Među najuspješnijim i dvije crnogorke

Nagrada "Najžena XXI vijeka" koja se dodjeljuje u cilju promovisanja umrežavanja preduzetnica i poslovnih žena na regionalnom nivou danas je u Beogradu uručena i načelnici Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Biljani Pejović. Nagrada za najuspješniju preduzetnicu pripala je Mirjana Paunović iz Podgorice.

"U cilju promovisanja umrežavanja preduzetnica i poslovnih žena na regionalnom nivou, u Beogradu su dodjeljene nagrade najuspješnijim ženama u oblasti biznisa, mode, elektronskih i štampanih medija, medicine, umjetnosti i drugih oblasti stvaralaštva", saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Kako navode, događaj je organizovala agencija "Airli Nivo" koja vrši odabir najuspješnijih, najpriznatijih i najpoštovanijih žena i dodjeljuje nagradu "Najžena XXI vijeka".

"Povodom afirmacije uspješnih žena i vidljivosti njihovog doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju žena, nagrada je uručena i načelnici Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Biljani Pejović", ističu iz ministarstva.

Pejović je, dodaju, zahvalivši se na priznanju istakla da je ova nagrada doprinos Crnoj Gori u sprovođenju politike rodne ravnopravnosti.

"Ona je istakla da je nacionalna politika Vlade Crne Gore u ovoj oblasti zasnovana na poštovanju ljudskih prava i ostvarivanju jednakih mogućnosti, zabrani diskriminacije, ekonomskom prosperitetu svih građana/ki Crne Gore, ali i razvijanju dobrosusedskih odnosa u regionu", navode iz ministarstva.

Kada je riječ o razvijanju i integrisanju rodnih politika, Pejović je pojasnila da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u fokusu ima tri oblasti, odnosno unaprijeđenje političke participacije žena, razvoj ekonomskog preduzetništva I borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

"Iz Crne Gore, pored gospođe Pejović, za najusješniju preduzetnicu nagradu je dobila Mirjana Paunović, vlasnica PaMarka, iz Podgorice", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније