Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

07. 12. 2017. 11:16 >> 10:45

EDUKATIVNI CENTAR

Realizuju projekat Nacionalni booking centar

Klaster Edukativni centar za informacione tehnologije (ECIT), koji čine tri firme, napravio je projekat Nacionalni booking centar, jedinstven softverski sistem koji se sastoji iz više modula, kao proizvod za turističku industriju.

Klaster, koji djeluje u Podgorici, realizuje taj projekat u okviru programa državne pomoći za podsticanje razvoja klastera u Crnoj Gori, kojim Ministartvo ekonomije u ovoj godini finansijski podržava sedam crnogorskih klastera.

"Jedinstven softverski sistem se sastoji iz više modula i to softvera za rezervacije www.roomssee.me, koji predstavlja nacionalni kanal prodaje, odnosno rezervacioni sistem", navodi se u saopštenju Ministarstva i kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U okviru klastera djeluju softveri za recepcijsko poslovanje i za automatsko kreiranje veb sajtova za hotele i izdavaoce smještajnih kapaciteta, kao podomeni domena roomssee.com.

"Postoje i softveri za pametne telefone, odnosno izdavaoce smještaja, koji nemaju računar ili ga slabo koriste", dodaje se u saopštenju.

Klaster je finalizovao izradu sajta i sada slijede intenzivne aktivnosti na ugovoranju saradnje sa klijentima, nakon čega će isti biti stavljen u funkciju i javan.

Ideja projekta je da svim posjetiocima i klijentima roomssee.com obezbijedi najbolji servis smještaja i vanpansionske aktivnosti.

"Cijeli paket turističkog sistema je zamišljen da na jednom mjestu okupi kompletnu turističku ponudu svih smještajnih kapaciteta Crne Gore. Plan je da se, osim smještajnih kapaciteta, kasnije objedinjavaju i ostale djelatnosti koje su u korelaciji sa turizmom, kao što su rezervacije restorana, renta car-a i jahti, kao i ostalih srodnih djelatnosti", dodaje se u saopštenju.

Jedan od osnivača ECIT-a, Igor Dragaš, kazao je da su trenutno u fazi potpisivanja ugovora sa hotelima i malim privrednicima - izdavaocima smještaja.

"Kada se popuni dovoljno baza i uspostavi da svaki grad ima dovoljan broj predstavnika, aktiviraće se sajt i nadam se da ćemo za narednu sezonu krenuti sa novim kvalitetom i uspješnom ponudom na crnogorskom tržištu po pitanju turističke ponude", saopštio je Dragaš.

On smatra da je ta ideja korisna i da traži uključivanje mnogih segmenata na nivou države, turizma i turističkih organizacija.

Savjetnica u Direktoratu za razvoj u okviru Ministarstva ekonomije, Milena Jovetić, saopštila je da su u tom Vladinom resoru ove godine kroz program državne pomoći za razvoj klastera ugovorili podršku za realizaciju projekata sedam klastera.

"Budžet programa ove godine iznosio je 100 hiljada EUR, a ugovorena subvencija je 98 hiljada EUR, što znači da smo skoro u kompletnom raspoloživom iznosu ugovorili subvenciju za klastere", rekla je Jovetić.

Ministarstvo ekonomije u kontinuitetu prati realizaciju svih sedam projekata, a klasterima je na raspolaganju i tehnička podrška u cilju uspješne finalizacije svih planiranih aktivnosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније