Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

14. 12. 2017. 16:10   >>  19:59

VLADA RAZMATRA

Za ubrzan izlazak A2A iz EPCG

Ministarstvo ekonomije razmatra opcije kojim bi se ubrzao izlazak italijanske A2A iz vlasničke strukture Elektroprivrede (EPCG), a u toku su razgovori sa nekoliko potencijalnih investitora, odnosno finansijskih intitucija, saopšteno je na sjednici Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

„S tim u vezi, u toku su razgovori sa nekoliko potencijalnih investitora, odnosno finansijskih intitucija, koji ukazuju na mogućnost unaprijeđenja pozicije države i stvaranja prostora za novo privlačenje stranih investicija u oblast energetike“, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose s javnošću.

Savjet je danas usvojio informaciju o statusu privatizacije EPCG, u kojoj je navedeno da postupak djelimične privatizacije nije okončan, jer su put opcijom, koju je u julu aktivirala A2A, ranije prodate akcije elektroenergetske kompanije vraćene u državno vlasništvo.

Ministarstvo ekonomije, kako je objašnjeno, razmatra opcije za ubrzani izlazak A2A iz EPCG koji ne bi dodatno opteretio javne finansije.

Savjet je zadužio Ministarstvo da obezbijedi nabavku usluge pravnog savjetovanja države u postupku privatizacije EPCG.

Savjet je predložio Vladi da utvrdi aneks dva ugovora o dugoročnom zakupu zamljišta u Herceg Novom, koji je zaključen sa konzorcijumom koji čine kompanija Northstar i britanski Equest Capital Limited.

Ugovorom, zaključenim 2009. godine, konzorcijum je zakupio zemljište u Opštini Herceg Novi na kojem će graditi hotel prestižnog brenda Ritz-Carlton.

„Imajući u vidu da ugovorne strane nijesu ispunile obaveze iz osnovnog ugovora, u cilju realizacije investicije pokrenuta je procedura za zaključenje aneksa dva ugovora“, navodi se u saopštenju.

Aneksom se, kako je objašnjeno, ne mijenjaju početni uslovi ustanovljeni tenderom, već je izmijenjena dinamika ulaganja. Tako se u prvoj fazi, koja traje pet godina, investira 80 miliona eura, umjesto 141 milion koliko je bilo predviđeno osnovnim ugovorom.

„S tim da ukupni iznos ostaje obaveza investitora kao i svi ostali uslovi propisani tenderom“, navodi se u saopštenju.

Ugovorom je zakupac obavezan da u okviru rizorta prvo izgradi hotel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније