Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

15. 12. 2017. 11:21 >> 10:49

PROJEKAT EBRD

Promovišu konkurentan poslovni ambijent

EBRD promovisaće fer i konkurentan poslovni ambijent u Crnoj Gori, kroz projekat izgradnje kapaciteta za državnu Agenciju za zaštitu konkurencije.

 

Projekat, kako je saopšteno, obuhvata obuku za osoblje agencije, kao i za sudije više crnogorskih sudova, za antimonopolske i predmete spajanja, uvođenje ekonometrijskog softvera za analizu predmeta zastite konkurencije, kao i aktivnosti na podizanju nivoa informisanosti javnosti o pravilima konkurencije među preduzećima.

"Ovaj projekat pomaže da se Agencija za zaštitu konkurencije Crne Gore približi standardima EU u ovoj oblasti, kao zemlja koja napreduje ka integraciji u EU. Istovremeno, ovaj projekat, finansiran od strane Vlade Luksemburga, dio je EBRD aktivnosti na poboljšanju investicione klime i dobrog upravljanja u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Šef kancelarije EBRD u Podgorici Jaap Sprey rekao je da se projekat dešava u pravom momentu, s obzirom da Crna Gora ima za cilj da otvori poglavlje o politici zastite konkurencije u okviru svojih pregovora o pristupanju EU.

"Projekti EBRD-a koji su velikodušno finansirani od strane Luksemburga će pomoći zemlji da ispuni neophodne uslove za pocetak razgovora", rekao je on.

Direktor Agencije za zaštitu konkurencije Miodrag Vujović je rekao da je EBRD projekat tehničke pomoći od velikog značaja za Agenciju, "posebno imajući u vidu potrebu da se dodatno ojačaju administrativni kapaciteti APC i pravosuđa, kao što je navedeno u godišnjem izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније