Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

20. 12. 2017. 16:57 >> 16:25

POTPISANI ZAKLJUČCI

Rekonstrukcija mosta na Đurđevića Tari 2018.

Rekonstrukcija mosta na Đurđevića Tari trebalo bi da počne sljedeće godine, saopšteno je iz Vlade.

 

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je sa direktorkom Odjeljenja za međunarodnu pomoć Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine, danas u Vladi Crne Gore, potpisao Zaključke sa sastanka o terenskim istraživanjima za izradu Studije izvodljivosti donatorskog projekta rekonstrukcije mosta na Đurđevića Tari.

Kineska ekspertska radna grupa, navodi se u saopštenju, ovim povodom u Crnoj Gori boravi od 03. decembra ove godine.

"Crnogorski i kineski timovi su usaglasili planove o realizaciji projekta, konkretne zahtjeve i predloge, a kineska strana je sprovela istraživanje oblasti koja je obuhvaćena projektom i preliminarno upoznala topografiju, morfologiju, kao i trenutno stanje mosta, uslove javnih objekata i saobraćaja i prateće infrastrukture, glavne ciljeve zaštite životne sredine", dodaje se u saopštenju.

Potpisivanjem Zaključaka, kako se dodaje, stvorile su se pretpostavke za početak izrade Studije izvodljivosti, a zatim idejnog i glavnog projekta rekonstrukcije mosta, što će omogućiti realizaciju projekta tokom naredne građevinske sezone.

Potpisivanju su prisustvovali i potpredsjednik Vlade, Milutin Simović kao i ambasador Kine, Cui Dživei.

"Na sastanku potpredsjednika Simovića i ministra Nurkovića sa delegacijom Ministarstva trgovine NR Kine, ambasadorom Cuijem i predstavnicima kineskog ekpertskog tima, koji je uslijedio nakon potpisivanja, obostrano je konstatovano da most na Đurđevića Tari simbolizuje snažno prijateljstvo Crne Gore i NR Kine i njenih naroda i da će rekonstrukcija još više učvrstiti dobre bilateralne odnose, a most učiniti dodatno atraktivnom turističkom destinacijom za turiste iz cijelog svijeta, a posebno za kineske turiste koji prema ovom istorijskom i saobraćajnom objektu, kao i crnogorski građani, gaje veoma snažnu emociju", navodi se u saopštenju.

Obostrano je, kako se dodaje, istaknuto zadovoljstvo zbog najave novih donatorskih sredstava za realizaciju zajedničkih projekata koji će ne samo uvećati prijateljstvo dvije zemlje, već doprinositi ekonomskoj razmjeni i uvećanju životnog standarda građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније