Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Dnevne novine ]

23. 12. 2017. 07:58 >> 07:28
2

PEJOVIĆ PORUČIO

Država i KAP da se zaštite od zaštitnice

Sva postupanja zaštitnice imovinsko-pravnih interesa države Dragane Đuranović protivna su javnom interesu i politici koju sprovodi Vlada, posebno u dijelu zalaganja izvršne vlasti da se ubrza ekonomski razvoj, otvore nova radna mjesta, poveća javni prihod po osnovu poreza i doprinosa i uveća ukupni izvoz, ocijenio je vlasnik Uniproma Veselin Pejović.

On je Vikend novinama kazao da zalaganja zaštitnice da se ugasi proizvodnja aluminijuma ne mogu biti u interesu Vlade i države jer se time pogoduje samo interesima ruskog CEAC-a.

“Zbog toga je meni, kao čovjeku sa dugogodišnjim iskustvom, indikativna njena “saradnja” sa CEAC-om. Zato sam pošao od pretpostavke da se interesi Vlade Crne Gore i CEAC-a ne mogu poklapati ni u stečajnom postupku koji se sprovodi nad KAP-om”, istakao je Pejović, reagujući na izjavu Đuranović koja je prethodno kazala da sudsko poravnanje Uniproma i stečajne uprave KAP-a šteti državi, te da on i stečajni upravnik treba da se obrate zdravstvenoj ustanovi određenog tipa ako misle da ruski kapital vrši uticaj na nju.

Ukazujući da je iznenađen sadržinom odgovora zaštitnice, Pejović je naglasio da je ovo društvo u ozbiljnom problemu ako se na ovakav način institucije obračunavaju sa privrednicima koji čine osnovu ekonomskog razvoja države.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније