Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

26. 12. 2017. 14:29   >>  13:56

UPRAVA CARINA

U novembru naplaćeno 56,5 miliona eura

Uprava carina je u novembru naplatila 56,5 miliona eura neto prihoda, 23,9 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, od ukupno naplaćenih prihoda u novembru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 35,85 miliona eura, na akcize 18,61 milion, na carinu 1,89 miliona, na porez na kafu 139,47 hiljada eura, a na ostale prihode 6,46 hiljada eura.

Iz Uprave je objašnjeno da je u novembru naplaćeno 57,06 miliona eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 21,7 hiljada eura i akciznih u iznosu od 531,07 hiljada eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše je zastupljena akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 67,62 odsto, zatim na duvanske proizvode 24,82 odsto, a na alkohol i alkoholna pića 5,75 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, između ostalih, čine primici po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније