Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

27. 12. 2017. 15:08   >>  14:34

MORSKO DOBRO

Ostvaren prihod od 6,8 miliona eura

Javno preduzeće Morsko dobro je do 5. decembra zaključilo ukupno 1,33 hiljade ugovora o korišćenju mora i obale i ostvarilo prihod od 6,8 miliona eura.

Na novogodišnjem koktelu, koji je kompanija organizovala u utorak, saopšteno je da se do kraja godine očekuje ostvarenje kompletnog planiranog prihoda za ovu godinu od 7,23 miliona eura.

Morsko dobro je do početka decembra primorskim opštinama, shodno Zakonu o finansiranju lokalne samouprave, prenijelo 50 odsto svojih prihoda, odnosno 3,4 miliona eura, prenosi Bokanews.

Prihodi su raspodijeljeni shodno broju ugovora o zakupu koji se odnose na teritoriju pojedine opštine, a najviše novca po tom osnovu opredijeljeno je Opštini Budva, 1,37 miliona eura.

Ulcinj je dobio 643,93 hiljade eura, Bar 488,32 hiljade, Herceg Novi 384,2 hiljade, Tivat 333,59 hiljada, a Kotor 175 hiljada eura.

Kako se navodi u izvještaju kompanije, Morsko dobro je u ovoj godini realizovalo više investicionih aktivnosti na održavanju i uređenju obalnog pojasa u svim primorskim opštinama.

U Tivtu je obavljena sanacija plaže ispred hotela Kamelija u Donjoj Lastvi, izrađena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju pristaništa u tom naselju, a uređen je i kanal atmosferske kanalizacije u naselju Bonići.

Realizovana je i druga faza izgradnje šetališta od Risna do Perasta u Kotoru, dok je u Herceg Novom sanirana Novosadska plaža i završena druga faza uređenja šetališta Pet Danica.

Tamponiran je prilazni put u zaleđu Velike plaže u Ulcinju. Morsko dobro je učestvovalo u izvođenju radova na uređenju šetališta i trga u Sutomoru, a izgrađene su prisutupne rampe i nabavljena specijalna kolica za pristup moru za osobe sa invaliditetom na više plaža u Budvi, Kotoru i Baru.

Upravni odbor Morskog dobra usvojio je i plan korišćenja sredstava te kompanije za narednu godinu, po kojem se očekuje ukupan prihod od 7,05 miliona eura, od čega će primorskim opštinama biti uplaćeno 3,5 miliona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније