Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Radio Jadran, Objavila: J.B.Č. ]

28. 12. 2017. 13:46 >> 13:11

CENTAR IGALO

Akcije manjinskih akcionara uskoro na berzi

Konzorcijum koga čine HLT fond i Hotelsko turističko preduzeće (HTP) Primorje hotels & restaurants, trebalo bi da do kraja marta formiraju zvaničnu ponudu na berzi za otkup akcija manjinskih akcionara Centra Igalo.

Predsjednica nevladine organizacije (NVO) Manjinski akcionari Centra Igalo, Vesna Milošević, kazala je Radiju Jadran da je to pozitivan iskorak vlasnika hotela Palmon Bay, koga su manjinski akcionari tužili zbog kredita od šest miliona eura, za koji je kao garancija stavljena hipoteka na renovirani hotel.

"To je za nas zaista uspjeh, a ujedno i njihova i naša želja. Njihova da se oslobode akcija, a mi da budemo zadovoljeni isplatom, s mogućnošću da postignemo pravičnu cijenu, s obzirom da oni znaju koliko im vrijedi hotel i objekat", rekla je Milošević.

Ona je saopštila da su dobili čvrsto obećanje predsjednika Odbora direktora, Božidara Draganića, da će do kraja marta izaći sa zvaničnim predlogom na berzi.

Milošević je podsjetila da su NVO Manjinski akcionari Centra Igalo na Skupštini akcionara tog preudzeća, 18. decembra, podržali jednu od pet tačaka dnevnog reda.

"Podržali samo izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, ne zato što smo njime zadovoljni, nego zato što nijesmo htjeli da miniramo postupak, a dobili smo uvjeravanja da je u ovoj godini bilo pozitivno poslovanje, sa dobrim rezultatima i klijentelom koja je ispunila njihova očekivanja. Time će biti dovoljno novca da se anuliraju neki raniji gubici koji su za njih normalni, jer je 2015. godine renoviran hotel i nije se radilo punim kapacitetom", objasnila je Milošević.

Manjinskim akcionarima pripada 12,75 odsto ukupnih akcija, a prema riječima Milošević, 150 akcionara, koje ona predstavlja, bili bi zadovoljni nominalnom vrijednošću akcija od 10,8 eura.

Manjinski akcionari čekaju zvaničnu odluku specijalnog državnog tužioca, kome su predali tužbu protiv više osoba u rukovodstvu kompanije, zbog podignutog kredita od šest miliona eura, uz garanciju hipoteke na objekat hotela.

Kompanija HTP Primorje uložila je preko deset miliona eura u rekonstrukciju starog Centra Igalo, zbog čega je objekat kategorisan sa četiri zvjezdice.

Hotel u Igalu zatvoren je prije mjesec, kako bi se tokom zime dodatno inovirali postojeći kapaciteti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније