Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

31. 12. 2017. 07:57 >> 11:12
6

MINISTAR RADUNOVIĆ

Veći PDV podići će cijene 0,9%

Restriktivna kalkulacija Ministarstva finansija pokazuje da će povećanje stope PDV-a sa 19 na 21 odsto od 1. januara cijene povećati 0,9 odsto. Svjetska banka ima optimističkiju prognozu koja podrazumijeva jednokratni prosječni rast od pola procenta, kazao je ministar finansija Darko Radunović.

On je u intervjuu Pobjedi naglasio da je zabluda da se povećanje stope PDV-a linearno projektuje na rast cijena.

"Do jednokratnog rasta cijena će doći, ali će to biti znatno manje od dva odsto, koliko je povećan PDV. Ne treba zaboraviti da se od 1. januara povećava samo viša stopa ovog poreza. Nepromijenjena ostaje niža od sedam odsto koja se primjenjuje kod osnovnih namirnica sa dominantnim uticajem na cijenu potrošačke korpe", rekao je Radunović.

On je, između ostalog, rekao da su "vođeni socijalnom odgovornošću, zadržali princip niže i više stope PDV-a".

"Iako se u svijetu, zbog administrativne kompleksnosti, prelazi na jedinstvenu stopu PDV-a za svu robu i usluge", kazao je ministar.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније