Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

03. 01. 2018. 13:58 >> 19:42
9

VUJANOVIĆ APELUJE

Trgovci da žrtvuju maržu radi kvaliteta života

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je trgovce da žrtvuju svoju trgovačku maržu, u onoj mjeri u kojoj povećanje cijene košta građane.

 

Vujanović je, komentarišući povećanje PDV-a, nakon svečane sjednice povodom Dana opštine Bijelo Polje, rekao da je "svima nama najvažnije da građani žive kvalitetno".

Crnogorski predsjednik ocjenjuje važnim da se "budžet kvalitetno puni", ali da se, kako je istako, "ne ugrozi kvalitet standarda naših građana".

"Ja se veoma nadam da će oni koji obezbjeđuju da ta široka prodajna mreža sačuva svoj nivo u toj trgovačkoj marži naći prostora da se ne povećavaju cijene. Apelujem na sve one koji se bave trgovinom da na račun kvaliteta života građana svoju trgovačku maržu žrtvuju u onom omjeru u kome povećanje cijene imputa maloprodajne možda košta građane. Svima je nama najvažnije da građani žive kvalitetno", rekao je Vujanović novinarima.

On je kazao kako vjeruje da će se uložiti napor da se ne povećavaju maloprodajne cijene, "iako su se očigledno imputi za maloprodajne cijene povećali".

"Jer kao što znate kad se ti imputi smanjuju, te se cijene ne smanjuju. Tako da vjerujem da će negdje u trgovačkoj marži može naći prostora da se ne povećavaju cijene. Veoma bi se radovao i poštovao napor svih onih u maloprodajnoj mreži da žrtvuju nešto svog za kvalitet života građana i očuvanja cijena", kazao je Vujanović.

Na pitanje o kandidatu DPS-a na predsjedničkim izborima, Vujanović je odgovorio: "Vjerujem da će se u okviru DPS-a na kvalitetan način izabrati kandidat koji će biti pobjednik".

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније